Afbeelding

King Bowl terug in Utrecht met maatschappelijke talentenjacht sportparticipatie in wijken met lage beweegnorm vergroten

Sport

UTRECHT > In het weekend van 29 april keert de King Bowl, een van de grootste internationale flag football toernooi van Europa, terug naar Utrecht. 

Op de velden van AFC Utrecht Dominators wordt deze vierde editie op vrijdag 29 april afgetrapt met een exclusieve Dames Flag Football Talentenjacht. Het is de eerste ooit dat de Amerikaanse organisatie, in Nederland vooral bekend vanwege de Super Bowl, een event als dit buiten de eigen landsgrenzen organiseert. Tijdens dit evenement maken meiden vanaf 10 jaar onder leiding van aan de King Bowl deelnemende speelsters kennis met de sport. Onder andere internationale topcoach en flag football-speelster Phoebe Schecter is aanwezig als rolmodel en ambassadeur van de sport. Het evenement is gericht op meisjes uit wijken met een lage beweegnorm met als doel sportparticipatie in deze wijken te vergroten.

Flag football is de contactvrije vorm van American football. De King Bowl editie van 2022 komt, na twee jaar afwezigheid door de pandemie, met een grootse comeback. Zo doen dit jaar maar liefst 48 teams uit 13 landen mee, drie keer zoveel als tijdens de eerste editie in 2017. Ook debuteert de sport deze zomer op de World Games. 

Toegankelijke en inclusieve sport

Flag football is een toegankelijke en inclusieve sport. Doordat er geen contact plaatsvindt, zoals bij American football, is de sport uitermate geschikt voor vrouwen, licht Ilja Tersteeg, toernooidirecteur King Bowl Utrecht, toe. “Flag football is een van nature inclusieve sport omdat iedereen, ongeacht zijn lichaamstype, succesvol kan zijn. Om dit onder de aandacht te brengen bij meisjes, organiseren we dit jaar voor het eerst een speciaal landelijk side event: de Flag Football Talentenjacht. Onze focus ligt hierbij op meiden uit wijken met een lage beweegnorm, zoals Utrecht Overvecht, NoordWest en Kanaleneiland. Zo hopen we sportparticipatie in deze wijken te vergroten. We verwelkomen alle meisjes vanaf 10 jaar om eens een kijkje te komen nemen. Natuurlijk geheel vrijblijvend!”

King Bowl speelsters aanwezig

De Dames Flag Football Talentenjacht is een samenwerking tussen NFL Flag, UK Dukes, FLGZ., AFBN flag football, Netwerk Meidensport Overvecht, SportUtrecht en Utrecht Dominators. Speelsters van de King Bowl dragen bij aan het evenement, waaronder internationale topcoach en flag football-speelster Phoebe Schecter. Zij en de andere coaches leren de jonge deelneemsters tijdens het evenement alle ins en outs van de sport en nodigen hen uit om tijdens het weekend te komen kijken. Gedurende de dag maken de talenten kans om gescout te worden en een sportbeurs aangeboden te krijgen van een Amerikaanse NAIA-school om daar flag football te komen spelen. 

Deelname aan de Flag Football Talentenjacht is gratis voor alle meisjes vanaf 10 jaar. Aanmelden kan tot 29 april via de website van Utrecht Dominators. 

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws