Afbeelding

Lisa Wu uit Leidsche Rijn naar Europees Kampioenschap in Tsjechië

Sport

Door Roberto Cancian

LEIDSCHE RIJN > In het derde weekend van juni komt karateka Lisa Wu in actie bij het EK voor junioren (u18) in Sports Hall Holešovice in Tsjechië op het onderdeel Kata.

 ‘Ik ben super blij dat ik naar het Europees Kampioenschap mag. Daarvoor heb ik meerdere meetmomenten gehad zoals in Berlijn, in het Belgische Luik, tijdens de Dutch open en het Nederlands Kampioenschap’, geeft de uit Het Zand afkomstige Lisa Wu aan. Haar trainster, Sensei Lindsey van Karate Team Utrecht, is net zo trots als Lisa zelf. ‘Lisa heeft het ook zo verdiend. Het is ook een historisch moment voor de sportschool en natuurlijk superknap van Lisa. Ze sturen je niet zomaar naar het Europees Kampioenschap. Zelf ben ik jaren actief geweest op zulke grote eindtoernooien. Het is fantastisch dat er nu een leerling is, die ik alles heb geleerd, Nederland mag vertegenwoordigen’, geeft Sensei Lindsey aan. Over de verwachtingen is Lisa Wu realistisch. ‘Natuurlijk wil ik voor een medaille gaan maar de kans dat het lukt, is klein. In Tsjechië sta ik straks tegen de beste karateka’s van elk land en net zoals bij het onderdeel Kumite zijn er geen aparte gewichtsklassen. Ik zal alles geven en er alles aan doen in de voorbereiding en in de wedstrijd zelf om het beste van mezelf te laten zien’, zegt ze vastberaden. Haar coach denkt in mogelijkheden. ‘We gaan voor een medaille mentaliteit. Het is zaak om vooral op ons zelf te focussen en daarnaast de concurrentie op de voet te volgen. Echte karate landen als Turkije, Frankrijk, Italie en Spanje maken de meeste kans op podiumplaatsen. Met een optimale voorbereiding, waarbij school en topsport goed samenvalt en Lisa de perfecte vorm van de dag kan bereiken, is echter van alles mogelijk’, zegt Lindsey. Net als haar coach zijn ook de ouders van Lisa Wu blij met het EK ticket voor hun dochter. ‘Wij vinden het fantastisch dat Lisa naar het EK gaat. Lisa en haar coach Lindsey hebben keihard gewerkt om hiernaartoe te werken. Een mooie bekroning voor hun harde werk. Wat er ook gebeurt, wij zijn sowieso trots.’ De woorden zorgen voor een glimlach op het gezicht van Lisa Wu zelf. ‘Ik weet dat het een drukke periode is en ook zal blijven in aanloop naar het EK. Daar doet ik het ook voor en daar gaat alles voor aan de kant. De komende tijd wordt een periode waarin het belangrijk is dat ik samen met mijn coach en sportbegeleider op school een goede planning ga maken. Ik zit namelijk ook in mijn examenjaar.’ 

Wanneer Lisa vertelt over haar sport, dan is het één en al passie. Ze wil het optimale uit haar sportcarrière halen. Daarnaast geeft zij ook zelf training en is zij een voorbeeld voor weer veel andere nog jonge talenten die maar wat graag in haar voetsporen willen treden.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws