Afbeelding

Woongroep Terwijde Al eens nagedacht over hoe u zou willen wonen als u ouder wordt?

Lezersnieuws

TERWIJDE > Veel mensen denken daar ( nog ) niet over na. Begrijpelijk, want als je nog vol in het leven staat lijkt dat nog heel ver weg. Toch is het verstandig om je daarop te oriënteren ruim voor je je pensioenleeftijd bereikt. De meeste senioren willen hun pensioenjaren op een fijne manier beleven in zelfstandigheid en met betrokkenheid in eigen leefomgeving. Ook wordt het steeds duidelijker in onze samenleving dat wonen niet meer ophoudt bij onze eigen voordeur.

Steeds meer senioren willen hun ( te grote ) eengezinswoning inruilen tegen een kleinere en levensloopbestendige woning. Een win-win situatie; zo komen er woningen vrij voor starters en jonge gezinnen wat hard nodig is in onze snel groeiende samenleving. Je kunt wel op een fijne manier ouder willen worden, maar dat is helaas niet voor eenieder weggelegd. Een ander aspect van ouder worden is namelijk dat bestaande contacten wegvallen en ouderen geconfronteerd kunnen worden met een niet aflatende eenzaamheid. Voor die ouderen onder ons is het vaak te laat of te moeilijk om daar nog iets aan te veranderen. Hoe het anders kan? Door bijvoorbeeld tijdig te kiezen voor aansluiting bij een vereniging voor gemeenschappelijk wonen voor ouderen. Dat kan in veel woongemeenschappen van en voor senioren verspreid over het gehele land. Veelal zijn deze woonvormen door 55-plussers zelf, in samenwerking met woningcorporaties, gemeentes en/of andere partijen opgericht. Daarom heeft ook iedere woongroep haar eigen gezicht met eigen speerpunten. Dit past geheel in onze huidige opvattingen van ouder worden in zelfstandigheid, saamhorigheid, maar vooral ook het behoud van de eigen regie.

Ook Utrecht kent een aantal woongemeenschappen waaronder De Woongroep Terwijde. Deze is gevestigd aan de Operettelaan in Terwijde-Oost, Utrecht. De ligging is ideaal: vlakbij het station, winkelcentrum en beneden in het gebouw zit een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie en logopedie. Het Antonius Ziekenhuis ligt op steenworp afstand. In 2000 is De Woongroep Terwijde, op initiatief van een groep 55 -plussers in samenwerking met de woningcorporatie Mitros, opgericht. Woongroep Terwijde “huurt” bij de Woningcorporatie Mitros in coöptatie 24 mooie appartementen in het seniorencomplex “De Componist”. Het is sociale woningbouw dus toekomstige bewoners moeten aan de wettelijke vereisten, die gelden voor het betrekken van een dergelijke woning, voldoen. De leden van de woongroep wonen zelfstandig en kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld samen koffiedrinken, een kaartje leggen, sjoelen, schilderen, af en toe gemeenschappelijke maaltijden.

Verder worden er nog andere uitjes en georganiseerd. Uiteraard wordt er ook van je verwacht dat je hierover meedenkt en een bijdrage levert aan de organisatie en /of uitvoering. Los van al deze voordelen is het natuurlijk ook een geruststellende gedachte dat je niet in sociaal isolement raakt en er altijd mensen in je directe omgeving zijn voor gezelligheid, een praatje en in voorkomende gevallen voor incidentele hulp. Denk er eens over na ……… en je kunt gerust langskomen voor een oriënterend gesprek. Op 21mei a.s. kun je vrij inlopen tussen 13:00 en 16:00 uur om zelf de sfeer te proeven. Woongroep Terwijde heet je van harte welkom in het Seniorencomplex De Componist aan de Operettelaan, ingang in de Paarse Hal aan de achterzijde van het gebouw.

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend