Afbeelding

Ouderen Parkhof De Rijnhoven bezoeken moestuin De Haar

Lezersnieuws

HAARZUILENS > Ruiken aan chocolademunt, proeven van verse kruiden. Midden in het groen, met de zon op het gezicht.  Dat deden negen ouderen van Parkhof de Rijnhoven in Vleuten onlangs tijdens hun bezoek aan Moestuin de Haar. 

Terug in de tijd 

“Ik hoop dat er iemand mee is, die mij meer kan vertellen over de moestuin van vroeger,” zei Dolf van Baarlen, mede-initiatiefnemer van Moestuin de Haar, toen de groep arriveerde. Hij werd op zijn wenken bediend, want voor mevrouw Benschop, één van de deelnemers, was het letterlijk een “trip down memory lane”. Als jonge vrouw werkte ze op de chrysantenkwekerij van haar schoonouders en hielp zij regelmatig een handje bij de moestuin als het erg druk was. “Wat heerlijk om hier weer rond te kunnen lopen. Ik kom zeker nog een keer terug!” aldus mevrouw Benschop. 

Onderling met Elkaar

Het bezoek kwam tot stand dankzij het vrijwilligersinitiatief van Onderling Verzekerd. Als regionale verzekeraar zonder winstoogmerk dragen zij lokaal graag hun steentje bij. Daarom startten zij dit jaar met Onderling met Elkaar, dat drie keer per jaar plaatsvindt. Medewerkers worden een middag vrij gepland om deel te nemen aan een sociale activiteit en op die manier impact te maken in de samenleving. Eerder dit jaar staken zij de handen uit de mouwen bij Thomashuis Zegveld en in september gaat de eerste Zegveldse Opschoondag plaatsvinden. 

Moestuin De Haar

Voor Onderling Verzekerd lag het voor de hand om juist naar Moestuin de Haar te gaan. Sinds kort is het bedrijf Gouden Partner geworden van de moestuin. “Het is heel bijzonder wat de tuinders en de stichting in twee jaar tijd letterlijk uit de grond hebben gestampt,” aldus Roselle Gruters van Onderling Verzekerd. “Wij vinden het uiteraard belangrijk dat de moestuin zich verder kan blijven ontwikkelen en hebben ons daarom voor de komende zes jaar aan hen verbonden.” Stichting Moestuin de Haar is nog op zoek naar vier partners die zich aan hen willen verbinden als bronzen, zilveren of gouden partner. Particulieren kunnen een oogstaandeel kopen en zo het gehele jaar door verse groenten, fruit en zelfs bloemen komen telen.

Afbeelding
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws