Afbeelding

Recreantenteams van volleybalvereniging OKV’71 winnen bekercompetitie

Sport

HARMELEN > Eindelijk was het zover: de bekerfinales van Regio West. Door het spelen van voorrondes, kwartfinales en halve finales wisten zowel het eerste damesrecreantenteam als het herenrecreantenteam de finale te bereiken in Categorie C van de Nederlandse Volleybalbond. In een druk bezochte sporthal in Voorschoten werd, met veel meegereisd publiek, gespeeld om de bekers.

Vijf jaar eerder haalden de damesrecreanten ook de finale, maar gingen ze naar huis met zilver. Niet eerder wist de Harmelense volleybalvereniging de beker mee naar huis te nemen. Dit jaar gingen ze voor ‘de dubbel’.

Overtuigende overwinning OKV’71 DR1

De dames waren in de ochtend als eerste aan de beurt tegen de Delftse studentenvolleybalvereniging Punch. Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar bij de competitie spelende studentes van Punch en een gemiddelde leeftijd van 44 jaar bij de recreantendames van OKV’71 beloofde het een interessante wedstrijd te worden. De wedstrijd werd met veel plezier gestart, waarbij de dames van OKV’71 de eerste set gemakkelijk naar zich toetrokken. Door de goede servicedruk werd ook de tweede set eenvoudig gewonnen. Toen kwam het aan op de derde set. Ondanks veel spelerswissels en goede moed, lukte het de jonge dames van Punch niet om onder de druk van het ervaren OKV’71 uit te komen. Met servicedruk, een goede blokkering, alertheid in de verdediging en harde smashes - die afgewisseld werden met slim geplaatste ballen - wist OKV’71 ook de derde set knap binnen te halen. Alle sets eindigden met dezelfde stand: 25-11. Een overtuigende 3-0 overwinning van OKV’71 damesrecreanten (DR) 1!

OKV’71 HR1 zorgt voor ‘de dubbel’

’s Middags namen de herenrecreanten (HR) 1 van OKV’71 het op tegen het (ook) doorgewinterde ZVH R1 uit Zevenhuizen. Het gehele seizoen spelen de mannen van OKV’71 al met zijn zessen. Uitgerekend vandaag kampten ze met een geblesseerde speler, waardoor een van de dames plaats nam op de bank voor een mogelijke invalbeurt. De eerste set begon gelijkwaardig en wat onwennig door de luidruchtige hal en ruimte om het veld. Doordat de heren van ZVH meer fouten maakten, trokken de heren van OKV’71 de eerste set met 25-17 naar zich toe. De tweede set kwam OKV’71 in een dipje. Er werd te weinig gescoord, waardoor de mannen tegen een forse achterstand aanliepen. Halverwege de set volgde de spelverdelerswissel, maar dit kon het tij niet meer keren en de set ging met 23-25 naar ZHV. De derde set had OKV’71 veel meer servicedruk en won gemakkelijk met 25-10. De vierde en beslissende set liep de score lang gelijk op en waren de teams gewaagd aan elkaar. Door goed spel van OKV’71 met een aantal harde aanvallen werd deze set met 25-20 gewonnen. OKV’71 HR1 pakt de winst en schrijft hiermee dubbel geschiedenis! Een topdag voor de volleyballers uit Harmelen.

Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws