Afbeelding
© Birgit Schuch

Vieze handen en mooie dingen maken Brede School Het Zand bloeit op door Dag van Natuur en Cultuur

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Op 1 juni organiseerden de gezamenlijke organisaties in Brede School Het Zand de jaarlijkse Dag van Natuur en Cultuur. Onder een stralend zonnetje trokken veel ouders met kinderen uit Het Zand en omstreken naar Buurttuin Johanniterveld, de schaapskooi in Park Groot Zandveld en het schoolplein.

In de speelzaal van Arcade trok de voorstelling Zandhonger van Firma Kluit veel bekijks. In de ochtend hadden de peuters al genoten van deze mooie voorstelling, ’s middags waren de kleuters aan de beurt. In de schaapskooi werd voor wat oudere kinderen een workshop vilten gegeven door Nadia El Barnoussi van mode-atelier Dress and More. Veel kinderen vonden de weg naar het insectenhotel maken en ook de ouderwetse lachspiegels waren erg in trek. ‘Het is niet erg om vieze handen te krijgen’ gaf een jonge bezoeker aan als leukste wat zij had geleerd.

Vieze handen of niet: er werd heel wat moois gemaakt: van zaadbommen tot vlinderschilderijen en van bamboebouwsels tot lekker eten. Ook De Vrijstaat was aanwezig met de Kook-, Theater- en de KunstKeet. De ukeleleband Joekbox vrolijkte het mini-festival op met hun liedjes, waarbij de kinderen mochten meespelen met de tamboerijn en schud-ei.

Vrijwel alle activiteiten sloten naadloos aan bij het thema Metamorfose: van rups tot vlinder. Een thema dat met zorg was gekozen, want het opvallende pand van de brede school ondergaat sinds enkele maanden zelf ook een metamorfose. Hoe mooi het wordt is nog het best te zien aan de kant van obs het Zand, waar houten betimmering is aangebracht. Het gebouw, dat in het verleden veelvuldig is vergeleken met een ruimteschip, won in 2008 de Rietveldprijs. In de komende weken zal obs het Zand terugkeren en zal Arcade zijn intrek nemen in de tijdelijke locatie.

Foto: © Birgit Schuch 

Volgend jaar is er dan hopelijk een Dag van Natuur en Cultuur in het nieuwe pand. Dag van Natuur en Cultuur is een project van Brede School Het Zand samen met haar partners Cultuur19, DOCK, Fantaziehuis Kinderopvang ‘t Zand, Montessorischool Arcade, obs het Zand en Gro-Up Peuteropvang ‘t Zand. Mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met wijkpartners Utrecht Natuurlijk, SportUtrecht, De Vrijstaat, de Schaapskooi, het AVVN en een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws