Afbeelding

Locatievoorstelling BELLE deze zomer te zien in Slot Zuylen in Oud-Zuilen 360° theaterervaring over het leven van Belle van Zuylen

Vrije tijd

OUD-ZUILEN > Het theatercollectief Matrose uit Utrecht neemt deze zomer Slot Zuylen over met de voorstelling BELLE. Een 360 graden theaterervaring, dwars door Slot Zuylen, geïnspireerd op het leven van Belle van Zuylen. Zij werd in 1740 geboren in een adellijke familie op Slot Zuylen, net buiten Utrecht, en woonde er tot haar 31e. Zij is bekend geworden vanwege haar romans, brieven en politieke pamfletten en was haar tijd ver voor met haar moderne ideeën over onder andere de rol van vrouwen. De locatievoorstelling BELLE is van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 4 september 2022 te zien op Slot Zuylen. De première is op vrijdag 26 augustus 2022. De kaartverkoop voor BELLE is vandaag gestart via www.matrosespeeltbelle.nl.

Belle van Zuylen

Al vroeg wordt Belle geroemd om haar intelligentie en nieuwsgierigheid naar de wereld. Haar gedachtes over maatschappelijke en politieke situaties vangt ze in gedichten en korte verhalen. Als ze ouder wordt, wordt ze steeds meer afgekeurd om deze acties. Hoort ze zich te schikken als vrouw naar een man en haar eigen verlangens opzij te zetten om de rol te spelen die de geschiedenis voor haar bepaald heeft? Belle weigert zich te schikken en wil alleen trouwen met iemand die haar omarmt zoals ze is en haar vrije gedachten viert. Tegelijkertijd zoekt Belle net als elk mens geborgenheid en liefde. 

Ook de bevoorrechte positie van Belle van Zuylen komt in de locatievoorstelling BELLE ter sprake. Enerzijds is Belle in haar doen en laten het boegbeeld in de strijd tegen ongelijkheid, anderzijds is zij als vrouw van adel het boegbeeld van ongelijkheid. 

360 graden theaterervaring

In BELLE waan je je als bezoeker in het leven van de slimme en rebelse Belle van Zuylen. Een 360 graden theatervoorstelling, dwars door Slot Zuylen. Naast de vaste makers van MATROSE, Jordy Roeten, Manon Poort en Marieke Braaksma, spelen ook acteurs Yeliz Dogan, Yara Piekema en David Verschoor mee en versterken muzikanten Niek-Jan Lathouwers en Ruben Nosaehi de voorstelling met livemuziek. De cast wordt aangevuld met spelers van o.a. het Creative College en toneelverenigingen uit Utrecht. 

MATROSE

MATROSE is een theatercollectief uit Utrecht bestaande uit Manon Poort, Marieke Braaksma en Jordy Roeten. Matrose maakt voorstellingen onder de noemer HARDCORE KLASSIEKERS. Frisse, kleurrijke voorstellingen gebaseerd op klassieke verhalen. Deze verhalen vinden hun oorsprong in de mythologie, klassieke toneelliteratuur, de geschiedenis en de mensen die op dit moment geschiedenis schrijven. 

Utrecht 900 jaar

In 2022 wordt gevierd dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Op 2 juni 1122 gaf keizer Hendrik V stadsrechten aan Utrecht en een stad was ‘geboren’. Utrecht is daardoor een van de oudste steden van Nederland. BELLE maakt onderdeel uit van het programma van 900 jaar Utrecht. Bekijk de hele programmering op www.utrecht900.nl

BELLE wordt gemaakt in samenwerking met Slot Zuylen en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, K.F. Hein Fonds, Ridderschap van Utrecht en Cultuurfonds Stichtse Vecht. 

Voor meer informatie en tickets: www.matrosespeeltbelle.nl 

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws