Afbeelding

Kinderkunst prijs Woerden 2022 uitgereikt

Lezersnieuws

WOERDEN > Op woensdag 8 juni reikte de burgemeester de Kinderkunst prijs Woerden 2022 uit, aan leerlingen van het basisonderwijs. In verschillende leeftijdsgroepen is er gewerkt aan een eigen beeldende opdracht, bij het thema ‘Woerden 650 jaar stadsrechten’.

Leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 van maar liefst 21 basisscholen gingen in het schooljaar 2021/2022 aan de slag met het maken van schilderijen. De inspiratie voor de schilderijen komt uit verhalen van Tosca Menten, die het boek ‘Koning Snert, Woerden voor vreemde eenden’ schreef. Over een missverkiezing voor koeien tijdens de Koeiemart en een wedstrijd voor het koken van de lekkerste erwtensoep met een mysterieus ingrediënt. Het initiatief rond de schilderijen is genomen door 3 kunstenaars: Marion Bastmeijer, Petra Beckers en Annemiek Visser, in samenwerking met stichting KUVO.

De jury nomineerde in totaal 30 leerlingen. Ze was vooral onder de indruk van de manier waarop het de kinderen uit groep 3 en 4 gelukt was om erwtensoep te schilderen, zeker als je die niet lust. Op de schilderijen kun je goed zien wat erin zit en hoe blij de koks zijn die de prijs in de wacht slepen. Ook was de jury verbaasd over hoe uitstekend leerlingen uit groep 5 de koeien dansend, omkijkend en vaak bijzonder uitgedost voor de missverkiezing hebben geschilderd. De kleuren spatten van het papier!

De Kinderkunst prijzen zijn gewonnen door Jesper (1e), Tijn (2e) en Senna (3e) uit groep 3, Noor (1e), Ilja (2e) en Lucas (3e) uit groep 4 en Roemer en Jayan (beide 1e) en Nora en Tess (beide 2e) uit groep 5. De burgemeester benadrukte tijdens de uitreiking hoe bijzonder het is dat deze jonge leerlingen hun werk in een echt museum zien hangen. Ze mogen heel trots zijn, want dat is hem nog nooit gelukt!

De groepen 7 en 8 waagden zich aan het verbeelden van Woerden in verschillende tijdsperiodes, met ontwerpen voor de 3D printer of lasersnijder. Omdat deze leerlingen met hun hele klas aan een eindresultaat hebben gewerkt, zijn zij genomineerd voor een klassenprijs.

De prijzen voor het mooiste ontwerp van Woerden in 3D zijn gegaan naar de Wilhelminaschool groep 7A, Jan de Bakkerschool groep 7 en de Schakel groep 7. De prijzen voor het mooiste ontwerp met de lasersnijder zijn voor Willem Alexanderschool groep 8B, Jan de Bakkerschool groep 8 en de Wilhelminaschool groep 8.

De ontwerpen die gemaakt zijn door groep 7 en 8 zijn onderdeel van het Mobiele Maaklab van Stichting KUVO.

Alle genomineerde kinderkunstwerken zijn te bewonderen in het Stadsmuseum Woerden tot oktober 2022. Iedere woensdagmiddag is het Stadsmuseum gratis toegankelijk tussen 15 – 17 uur. De prijsuitreiking voor de Kinderkunst prijs is mogelijk gemaakt door:

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws