Feest bij V.V. De Meern
Feest bij V.V. De Meern

V.V. De Meern viert 75-jarig jubileum

Nieuws

Door Roberto Cancian

DE MEERN > Het was afgelopen week dubbel feest op Sportpark De Meern. 

Het eerste elftal werd zaterdag gehuldigd als kampioen van de tweede klasse en tegelijk werd het startschot gegeven voor de festiviteiten rondom het 75-jarig jubileum van V.V. De Meern. De vereniging werd op 18 juni 1947 opgericht. Op deze datum werd in café ‘Wapen van Gouda’, beter bekend als café Huigen, besloten tot de oprichting van de ‘Roomsch Katholieke Voetbal Vereniging De Meern’. ‘Op zaterdag 11 juni aanstaande is de reünie, is er Walking Football voor 35 plus en wordt het Jubileumboek uitgereikt’, geeft Eelco Koot aan namens de Jubileumcommissie van V.V. De Meern. 

Na de laatste competitiewedstrijd van het eerste elftal, waarin de kampioen redelijk eenvoudig met 4-0 won van IJFC, keek voorzitter Wim Stolwijk vooruit naar de komende festiviteiten. ‘Wij hebben ervoor gekozen om de activiteiten uit te smeren over meerdere data zodat er voor iedereen ruimte is om ervan te genieten. Het is best wel bijzonder om dit jaar kampioen te worden, ook nog met een elftal met veel jongens uit onze eigen opleiding. Bij het 50-jarige bestaan werden wij ook kampioen, nu dus met het 75-jarig jubileum weer. Dat is toch wel heel speciaal.’ V.V. De Meern koos er begin 2020 voor om te stoppen met prestatievoetbal op de zondag nadat het in het seizoen 2017/2018 zelfs in de Derde Divisie uitkwam. Op de zaterdag maakt het nu ook flinke stappen aangezien het komend seizoen weer in de eerste klasse uit zal komen. 

De focus is de aankomende periode vooral gericht op alle jubileum activiteiten die georganiseerd worden. ‘Na de reünie op 11 juni is er een week later, in het weekend van 18 en 19 juni een Sponsorloop, Penalty Bokaal en Voetbalpark voor alle leeftijdscategorieën’, geeft Eelco Koot aan die in het dagelijks leven werkzaam is bij de Hogeschool Utrecht. In het laatste weekend van juni worden er jeugdtoernooien georganiseerd op het complex waarna op 2 juli ‘Coupe De Meern’ is. ‘Wij zijn een vereniging met ruim 2.000 leden. Veel jeugdteams spelen op hoog niveau. Toch lukt het ons om een dorpsclub in een stadswijk te blijven’, geeft de 56-jarige Eelco Koot aan die al vijftig jaar bij de club rondloopt. ‘Mijn vader speelde hier en zodoende kwam ik hier ook op zesjarige leeftijd al. Het is mooi om te zien dat veel spelers, die in het eerste elftal spelen, hier uit de buurt komen.’ Dat beaamt voorzitter Wim Stolwijk die gezien wordt als de accountant van het dorp. Hij lacht om die benaming. ‘Ik ben in 1984 vanuit Amsterdam naar hier gekomen en destijds ook in het eerste elftal gaan spelen. Daarna heb ik nog een tijd in het negende elftal gespeeld. Vanaf 2000 heb ik allerlei functies bekleed, de laatste zes jaar in de rol als voorzitter. We gaan er een mooi jubileumfeest van maken.”

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws