Buurtcamping komt er weer aan
Buurtcamping komt er weer aan

Buurtcamping Hoge Woerd zorgt voor verbinding in de wijk

Nieuws

Door Roberto Cancian

LEIDSCHE RIJN > Van vrijdag 8 juli tot en met zondag 10 juli aanstaande is Buurtcamping Hoge Woerd weer bewoond door diverse mensen uit de buurt. 

Drie dagen lang is de Steede een gezellige camping voor mensen die al lang in de omgeving wonen tot nieuwkomers. Van jong tot oud en van muurbloempjes tot druktemakers. ‘Dat wij begin juni te horen kregen dat de vergunning rond was voor de Buurtcamping, dat gaf veel rust. Na de teleurstelling van vorig jaar, toen er op het laatste moment geen overnachtingen konden plaatsvinden naar aanleiding van de pandemie, is het heel fijn dat we alsnog de zomervakantie mogen aftrappen met de Buurtcamping’, geeft Joyce Seerden aan. Het thema van dit jaar is ‘Hippie Style. ‘Dat kwam uit de brainstormsessie die we vooraf hebben gehouden. Het is ook super dat de senioren van Het Gastenhuis, een woonplek voor mensen met dementie, langskomen op de Buurtcamping. Zij komen echt uit de hippie tijd.’ Met ruim twintig vrijwilligers is Joyce, samen met mede campingbeheerders Marije en Kayla, al maanden bezig om alles te regelen voor en rondom de plekken waar begin juli 40 plekken zijn voor tentjes waar de mensen uit de wijk hun weekend doorbrengen. ‘Door de Buurtcamping leer je elkaar echt beter kennen. Het wordt een kampeerweekend vol sport, kunst, barbecue, muziek en diverse workshops.’ Op een aankondiging valt te lezen; ‘Op de camping ben je de hele dag lekker buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder je arm zien we er allemaal even knullig uit.’ Zo is het maar net. Je leert elkaar kennen door samen op te bouwen en activiteiten te organiseren. 

Drie dagen lang zal Steede Hoge Woerd een mini-dorpje zijn waar een diversiteit aan buurtbewoners woont. ‘Op de Buurtcamping is iedereen gelijk’, geeft Joyce aan. Met de groep vrijwilligers is zij al maanden bezig met het organiseren van een optimale Buurtcamping. ‘Het is heel leuk maar er gaat ook best wat tijd in zitten.’ Bij de dierenweide van Steede Hoge Woerd verwacht ze dat mensen zich in de tweede week van juli kunnen ontspannen maar vooral met elkaar kunnen kennismaken. ‘Ik vind het te gek om mensen en initiatieven met elkaar te verbinden. Een voorbeeld hiervan is de mooie samenwerking met Vidas Novas. Wij mogen hun loods gebruiken voor het mooi-maakteam.’ De groep vrijwilligers is een mix van jongeren en wat ouderen wat zorgt voor een leuk en gevarieerd activiteitenprogramma. ‘Fijn dat de buurtbewoners straks weer samen bij het kampvuur zitten, muziek maken, sporten, eten en er volop ruimte is voor ontmoeting.’ Om dat allemaal mogelijk te maken, wil Joyce de plaatselijke ondernemers bedanken. ‘Dat maakt het zo bijzonder. Samen het verschil maken, dat is toch leuk. Het geeft bovendien energie ondanks dat er ook veel geregeld moet worden. De Buurtcamping maken we vooral samen.’

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd