Marco van Schaik.
Marco van Schaik.

Resto VanHarte duikt in de historie van ‘Utrecht, Stad zonder Muren

Lezersnieuws

UTRECHT > Op dinsdag 5 juli gaat Resto VanHarte Utrecht op stap. In plaats van het wekelijkse diner in Kanaleneiland, wordt er een culinaire driegangenpicknick verzorgd in park Lepelenburg in Utrecht.  

Aansluitend komt een stadsgids de gasten ophalen voor een verrassende muzikale wandeling langs bijzondere plekjes in de Utrechtse binnenstad. De wandeling, verzorgd door theaterkoor Bonton, voert door oude straten, pleinen en grachten. Het publiek wordt onderweg getrakteerd op verrassingsoptredens, vaak met een knipoog. De avond eindigt op de Mariaplaats, naast het conservatorium rond 21.30 uur.  

Utrecht 900 jaar stad en mensen 

De wandeling zet de geschiedenis van bijzondere inwoners en plekken in Utrecht door de eeuwen heen in het zonnetje. Het is de aftrap van een serie diners in het kader van 900 jaar Utrecht. ‘We gaan dit jaar op zoek naar het ‘Utrecht zonder muren’ van heel vroeger, maar ook in deze tijd. Kris kras door de geschiedenis, van de Romeinse tijd en stadsnatuur in Leidsche Rijn tot het tuindersverleden van voor de woningbouw en de verhalen van ‘nieuwe Nederlanders’ in Kanaleneiland. We ontvangen speciale gasten aan tafel en gaan op onderzoek uit in de wijken waar we onze diners organiseren. En met dit evenement met muziek in de binnenstad luiden we dit feestjaar wel heel bijzonder in!’ aldus Jolanda Panis, manager van Resto VanHarte Utrecht. 


Radboud Wanders

Drie gangen in het park 

‘De organisatie heeft wel wat voeten in de aarde’ zo vertelt Aziz al Sahli, gedreven chefkok van Resto VanHarte in Kanaleneiland. Het keukenteam start al vroeg om een smakelijk driegangendiner te maken dat wordt meegenomen en geserveerd in het park. ‘We maken de picknick minstens zo lekker als onze wekelijkse diners. Dus reserveer snel je plek want een evenement als dit kunnen we maar zelden organiseren!’ glimlacht hij.  

Reserveren 

Het is nodig te reserveren om deel te nemen aan deze bijzondere avond. Reserveren kan via reserveren.restovanharte.nl of telefonisch, op werkdagen tussen 9 en 12.30 uur via 0900-9003030. 

Start is om 18.30 naast het muziekpaviljoen in Park Lepelenburg, de wandeling eindigt rond 21.30 op de Mariaplaats. De wandeling is rolstoeltoegankelijk en als lopen lastig is kun je de wandeling op de fiets volgen.  

Kosten zijn dankzij een bijdrage uit het initiatievenfonds hetzelfde als voor het gewone diner: 7 euro of met U-pas 5 euro. Liefst met pin betalen ter plaatse. Een extra bijdrage is altijd welkom om het werk van Resto VanHarte voort te zetten. Reserveer snel, er is beperkt plek. 

Iedereen is van harte welkom 

Resto VanHarte organiseert wekelijks lekkere diners voor meer verbinding in de stad; op vrijdag in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk en op dinsdag bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Bij Resto VanHarte kun je nieuwe mensen leren kennen en er is regelmatig een bijzonder programma, zoals (muzikale) optredens of een presentatie door een bijzondere buurtgenoot.  Iedereen is van harte welkom. Reserveren is wel nodig. Dit kan via https://reserveren.restovanharte.nl/of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Het diner start om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Met een u-pas 5 euro, en dat kun je ook uit het u-pasbudget betalen. Kinderen betalen de helft. 

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit 

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. De Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt. 

Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws