Afbeelding

Overvecht haalt 1000e gerenoveerde huurwoning binnen

Nieuws

UTRECHT > In vier jaar tijd zijn maar liefst 1000 sociale huurwoningen van Mitros in de wijk Overvecht gerenoveerd. Het gaat om de 10-hoogflats die flink zijn aangepakt. Dat betekent: energiezuinig, aardgasvrij en bovendien in een nieuw jasje gestoken. Liften zijn vervangen en de portieken opgeknapt. Mitros, aannemer Hemubo en huurders hebben vandaag stilgestaan bij deze mijlpaal. 

“Dit is een feestje voor alle huurders in de gerenoveerde woningen, zij gaan erop vooruit. Maar het is ook een feestje voor de stad Utrecht. Er is geen andere organisatie die zulke grote stappen zet op gebied van verduurzaming van woningen. De verantwoordelijkheid in energietransitie nemen we heel serieus”, aldus Maarten Cornelissen, Manager Vastgoed bij Mitros.
“Daarnaast zijn er nieuwe processen ontwikkeld op sociaal en technische gebied. Allemaal om mooie, aardgasvrij en energiezuinige woningen te maken voor de bewoners van de 10 hoog flats in Overvecht. En daar mogen we best een beetje trots op zijn”, zegt Davy Wagenmakers van Hemubo.

Het flinke renovatieproject is gestart op de Atlas-, Centaurus-, en Apollodreef. Daarna kwamen de 10-hoogflats op Cleopatra- en Jeanne d’Arcdreef aan de beurt. Na deze succesvolle afronding, door huurders  gewaardeerd met een 7,5, is de bouwkeet in 2021 vertrokken naar Overvecht Noord en zijn we begonnen met het renoveren van de Haifa- en Tigrisdreef. Inmiddels staat het tweede deel in de steigers, St.-Eustatiusdreef. In september wordt er gestart met de St.-Maartendreef.

In het najaar hoopt Mitros draagvlak te halen voor de volgende halte, op de Schooneggen- en Stroyenborchdreef. De eindhalte zijn de woningen aan de Falkland-, Montevideo- en Patagoniëdreef. Daarna komen de 1000 eengezinswoningen in Overvecht-Zuid aan de beurt.

Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport
Afbeelding
Basisschool Blink opent schoolbibliotheek Lezersnieuws