Afbeelding

Zomer Express in Leidsche Rijn

Nieuws

Door Roberto Cancian

LEIDSCHE RIJN > Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om in de vakantietijd ook echt op vakantie te gaan. Daarom is er in deze vakantieperiode weer de Zomer Express. ‘Met de Zomer Express proberen wij kinderen, die niet op vakantie gaan, iets extra’s te geven’, geeft Marjolein Witte aan die als beeldend kunstenaar en kunstdocent actief is. 

Ook deze zomer organiseert ZIMIHC de Zomer Express. Dat doen ze in de wijken Leidsche Rijn, Kanaleneiland, Zuilen en Overvecht. De Zomer Express is een sport en cultuurweek speciaal voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Elke ochtend, van dinsdag tot en met vrijdag, gaan ze van 9:30 uur tot en met 12:30 uur aan de slag met sport en cultuur. Samen met creatieve sporters en sportieve kunstenaars werken de kinderen naar een eindpresentatie toe. Samen met samenwerkingspartners, afkomstig uit het sociaal domein, sport, cultuur en onderwijs is er plaats om te bewegen maar is er ook extra aandacht voor kinderen die graag in kleinere groepjes zijn, niet hele lange dagen aankunnen en alles graag helder uitgelegd willen hebben. ‘Ook wel de Prikkelarme week genoemd.’ Vanuit De Vrijstaat werkte Kim van der Zijde samen met ZIMIHC. ‘Bij De Vrijstaat coördineer ik het project ‘Mijn Huis’. Een community project dat ik samen met Marjolein Witte doe. We maken met verschillende groepen in Leidsche Rijn bouwdoeken voor over je huis, je thuis en je plek. Ik zorg ervoor dat deze projecten waarvan we er nu drie hebben gehad, gaan lopen. Ik zorg voor de contacten, de ruimte, de planning, de mensen en de groepen.’ Afgelopen week hadden we bij het project ‘Mijn Huis’ 20 kinderen. Het thema was freerunning en met Marjolein werken aan je eigen bouwvlag. We kregen ook Joska Le Conté op bezoek als gast. Zij kwam voor Nederland uit in de skeletonsport en is nu coach van Olympisch medaillewinnaar Kimberley Bos. Zij heeft een korte clinic gegeven aan de kinderen, voor hen super om een topsporter te ontmoeten’, vervolgt Van der Zijde. 

De komende weken wordt er vanuit De Vrijstaat nog een Mijn Huis project gedaan in samenwerking met ‘De Vrolijkheid’ waarbij we met het AZC samenwerken. Dan maken we een muurschildering met jongeren. Daarnaast houden we de laatste week van de vakantie een kunstvakantieweek met een grote groep kinderen en een groot aanbod kunstenaars. Een mooie samenwerking waar kinderen met de kunstenaar een kunstwerk maken. Een week die we ieder jaar hebben en ook nu alweer helemaal vol is wat betreft aanmeldingen.’ Het tweetal geeft aan iedereen te willen betrekken bij de Zomer Express. ‘Wij werken ook met een groep jongeren met een licht verstandelijke beperking. Bij hen op locatie maken we een muurschildering in de achtertuin. Het is mooi en goed om je aan te passen aan de doelgroep waarmee je werkt’, aldus Marjolein Witte.

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws