Wethouder Frank van Liempdt leidde gedeputeerde Rob van Muilekom rond op de locatie
Wethouder Frank van Liempdt leidde gedeputeerde Rob van Muilekom rond op de locatie

Steun provincie bouw 2.500 woningen Ruimtekwartier in Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK > Om te voorzien in de grote vraag naar woningen, is de gemeente Stichtse Vecht bezig de kantorenlocatie Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek om te vormen naar een woonlocatie: Ruimtekwartier. In het kader van de woningbouwopgave ondersteunt de provincie Utrecht dit project.

In het Ruimtekwartier komen over een periode van tien jaar 2.500 woningen, voor een deel ombouw van kantoren en voor een deel nieuwbouw. Door de inrichting met veel groen en water ontstaat een aantrekkelijke, nieuwe woonwijk. Goede ontsluiting voor de fiets (met o.a. een fietsbrug over de Ruimteweg), aansluiting op het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s voorkomt de noodzaak van het bezit van een eigen auto waardoor de toename in verkeersdrukte beperkt blijft. De ambitie is een duurzame en klimaat neutrale leefomgeving te creëren  

De provincie Utrecht steunt dit project met bijdragen aan de groene ruimte en geluidswerende voorzieningen, zoals stil asfalt en een maximumsnelheid van 80 km p/u op de Noordelijke Randweg Utrecht. Wethouder Wonen Frank van Liempdt: “Wij zijn als gemeente blij met de steun van de provincie bij de grootste ontwikkellocatie van Stichtse Vecht. Wij werken hard aan de omvorming van de Planetenbaan en Het Kwadrant tot een betaalbaar en aantrekkelijk woonmilieu. We mikken op minstens 30% sociale huurwoningen en 30% middenhuur. Dit project is hard nodig voor de vele woningzoekenden in onze gemeente.” 

Gemeente Stichtse Vecht dient een aanvraag in voor een bijdrage van circa 820.000 euro uit de woningbouwimpuls van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De bijdrage is bestemd voor de ontwikkeling van het deelgebied Het Kwadrant: twee nieuw te bouwen woontorens met 500 woningen. Ook hier geldt: minimaal 30% sociaal en minimaal 30% middendure huur. Gemeente en provincie hebben de intentie samen eenzelfde bedrag bij te dragen. 

Om de bouw van woningen en voorzieningen mogelijk te maken, wordt een nieuw bestemmingsplan ontwikkeld. Op donderdag 22 september 2022 is er een inloopavond over het voorontwerp bestemmingsplan “Ruimtekwartier”: van 19.30-21.00 uur in Park Avenue (gebouw New York), Planetenbaan 20 in Maarssenbroek. Nog tot en met 20 oktober 2022 ligt dit voorontwerp bestemmingsplan ter inzage.

Prijzen en woningtypen nog niet bekend

Informatie over de start van de (ver)bouw en beschikbaarheid van de woningen, prijzen en woningtypen is in deze fase nog niet beschikbaar.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws