Afbeelding

Raadsinformatiebijeenkomst 18 februari over plannen Energielandschap in de polders Rijnenburg en Reijerscop

Gemeente

DE MEERN > Op dinsdag 18 februari krijgt de gemeenteraad informatie over de plannen van het college van Burgemeester en Wethouders voor een Energielandschap in de polders Rijnenburg en Reijerscop. Woon je in de polders of in de omliggende wijken? Of ben je initiatiefnemer, belanghebbende, belangenbehartiger of was je betrokken bij het voortraject? De gemeenteraad van Utrecht is benieuwd naar jouw mening. Je kunt bij de raadsinformatiebijeenkomst aanwezig zijn en het gesprek met raadsleden aangaan.

• Dinsdag 18 februari 2020
• Stadhuis, Stadhuisbrug 1
• 19.30 – 22.30 uur


Aanmelden
Het is prettig als je je van tevoren aanmeldt. Dat kan via het aanmeldformulier op de website van de gemeenteraad. Je ontvangt dan een paar dagen voor de bijeenkomst een mail met meer informatie.

Programma

De bijeenkomst is van 19.30 uur tot 22.30 uur en vindt plaats op het Stadhuis. Aan het begin van de bijeenkomst inventariseert de voorzitter kort aandachtspunten, zorgen en wensen. Raadsleden hebben ook enkele partijen benaderd om namens bewoners en omwonenden, initiatiefnemers, ontwikkelaars en andere betrokken partijen een korte pitch te houden. Op basis van de aandachtspunten die uit dit eerste deel van de bijeenkomst naar voren komen, stellen raadsleden in het tweede deel vragen aan gemeenteambtenaren en experts.


Je kunt voorafgaand aan de bijeenkomst raadsleden jouw standpunt meegeven. Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Ook als je vragen voor experts hebt, is het prettig als je dit raadsleden van tevoren laat weten via dit formulier.

Overige informatie uit de raad

De Utrechtse gemeenteraad heeft in 2017 opdracht gegeven om te onderzoeken hoe we in poldergebied Rijnenburg en Reijerscop op grote schaal duurzame energie kunnen produceren met behulp van zonne- en/of windenergie. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft 16 januari 2020 een definitief voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad. In dit voorstel staat dat het college in de polders Rijnenburg en Reijerscop voor minimaal 20 jaar ruimte wil bieden voor een energielandschap met maximaal 8 windmolens en ongeveer 230 hectare zonnevelden. In deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 


• De VVD heeft tijdens de raadsvergadering van 6 februari j.l. een initiatiefvoorstel ingediend waarin zij pleit voor woningbouw in Rijnenburg.

Dit initiatiefvoorstel wordt tijdens de raadsinformatiebijeenkomst van 18 februari toegelicht en besproken (agendapunt 4.3).

• D66, ChristenUnie en GroenLinks hebben tijdens de raadsvergadering van 6 februari een motie ingediend. De partijen stelden dat de ontsluiting van mogelijke verstedelijkingslocatie Rijnenburg niet gratis is en de capaciteit van de wegen rond Rijnenburg nu al onvoldoende is.

Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws
Afbeelding
Fit en gezellig; 3 wandelgroepen in Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Lions Vleuten koken voor bewoners van ZOMO Vrije tijd
Monique Becking van Platvorm Vrij Parkeren overhandigt 1200e poster aan CDA-fractie
CDA Utrecht steunt Platform Vrij Parkeren Nieuws
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Denk mee over wonen in Utrecht, nu en in de toekomst Nieuws
Afbeelding
Utrecht op zoek naar extra plekken voor asielzoekers door Spreidingswet Nieuws
Afbeelding
Winnaars 1e Doublette toernooi Henk Koet en Frans de Wilde. Sport
Gezellig samen lunchen met gasten van de zonnebloem Harmelen
Gezellig uitje Zonnebloem Harmelen naar tuincentrum Intratuin Lezersnieuws
Afbeelding
Onderzoek naar meer groen, voorzieningen en woningen aan Graadt van Roggenweg Nieuws