Afbeelding
Gemeente Utrecht

Praat mee over plannen Cartesiusdriehoek

Gemeente

UTRECHT > De eerste plannen voor de nieuwe wijk Cartesiusdriehoek liggen van vrijdag 24 april t/m donderdag 4 juni ter inzage voor inspraak. 

Belangstellenden kunnen hun mening geven over het bestemmingsplan voor de eerste van in totaal zes fases van het plan. In deze eerste fase gaat het om de nieuwbouw van zo'n 300 woningen ten zuidoosten van het CAB-gebouw, aan het spoor. De gemeenteraad behandelt het bestemmingsplan naar verwachting dit najaar, waarna de bouw eind dit jaar zou kunnen starten.

Om de groei van de stad op te vangen zijn veel woningen nodig, die Utrecht zoveel mogelijk in de bestaande stad wil bouwen. De Cartesiusdriehoek is zo’n gebied waar nieuwbouw komt. Het ligt tussen de Cartesiusweg en de spoorlijn naar Amsterdam en Den Haag/Rotterdam, met het CAB-gebouw als in het oog springend gebouwencomplex. Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling): “We willen van dit voormalige bedrijventerrein een mooie nieuwe stadswijk maken, waar uiteindelijk ruim 2800 woningen moeten komen. Het wordt een levendige woonwijk met woningen, een school en andere voorzieningen. Hier willen we laten zien waar Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen voor staat: het accent op fietsen en wandelen, veel aandacht voor een groen, bewegen en ontmoeten.”

Projectontwikkelaar Keystone heeft een plan gemaakt voor de bouw van twee blokken met voornamelijk middenhuurwoningen, aangevuld met atelierwoningen en enkele duurdere huurwoningen. Ook is er ruimte voor voorzieningen zoals bijvoorbeeld horeca of dienstverlening. Keystone heeft ook de omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van de eerste 242 woningen. Die zal tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage liggen. In dat ontwerpbestemmingsplan staan de voorwaarden en regels voor het gebruik van de te bouwen woningen en de openbare ruimte.

Aangepaste inspraak
Vanwege het coronavirus zal de vorm van inspraak worden aangepast. Mensen kunnen per e-mail of telefonisch reageren. De plannen zijn vanaf 24 april online in te zien op www.utrecht.nl/cartesiusdriehoek.

Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws
Afbeelding
Fit en gezellig; 3 wandelgroepen in Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Lions Vleuten koken voor bewoners van ZOMO Vrije tijd
Monique Becking van Platvorm Vrij Parkeren overhandigt 1200e poster aan CDA-fractie
CDA Utrecht steunt Platform Vrij Parkeren Nieuws
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Denk mee over wonen in Utrecht, nu en in de toekomst Nieuws
Afbeelding
Utrecht op zoek naar extra plekken voor asielzoekers door Spreidingswet Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws