Afbeelding

Podcast maken bij RADIO VRIJSTAAT

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Vrijdag 31 januari opent wethouder Anke Klein RADIO VRIJSTAAT. Deze digitale werkplaats van De Vrijstaat staat volledig in het teken van podcasts en het gesproken woord. Tot en met 5 april is RADIO VRIJSTAAT elke zaterdag en zondag open voor publiek. Doordeweeks kunnen scholen, BSO's en kinderfeestjes er hun eigen podcast maken. Kom naar RADIO VRIJSTAAT en laat je stem horen!

RADIO VRIJSTAAT heeft alles wat een jonge radiomaker nodig heeft: twee opnamestudio's, twee redactiekamers, een radiomuseum en een radiokantine. Verover de wereld van de podcast en laat je stem horen! Reportages maken, verslaggeving, interviewen en presenteren… het komt allemaal aan bod bij het radioprogramma Berichten uit De Vrijstaat. We leren je alle kneepjes van het radiovak. Hoe vertel je een goed verhaal? Wat maakt het spannend? In het radioprogramma Verhalen uit De Vrijstaat neem je de luisteraar mee in jouw zelfgeschreven hoorspel. Met behulp van geluiden, stem acteren en muziek creëer je een nieuwe wereld binnen de muren van onze studio.  


Daphne de Bruin (artistiek directeur van De Vrijstaat): "Als theatermaker en toneelschrijver was ik onmiddellijk getriggerd door de mogelijkheden van de podcast. Want stel je voor, je hebt niets anders nodig dan een verhaal, de voorstelling speelt zich verder volledig af in het hoofd van de luisteraars. Als je luistert wordt je eigen knop van verbeelding opengezet en vertaal je hetgeen wat je hoort naar beelden in je hoofd. In het luisteren naar de radio vind ik de ruimte om mij de verhalen 'eigen' te maken, om mij via mijn eigen fantasie te verbinden aan wat er wordt gezegd. " Wij weten het zeker, de podcast gaat het helemaal maken! 

RADIO VRIJSTAAT is een samenwerking met Tjeerd van den Elsen van Radiorakkers. Tjeerd is een expert op het gebied van radiomaken met kinderen. Met zijn achtergrond als radiomaker en als leerkracht in het primair onderwijs is hij de expert om deze digitale werkplaats mee te bouwen. In 2017 werd Tjeerd gekozen tot leraar van het jaar. 

RADIO VRIJSTAAT van 1 februari t/m 5 april elke zaterdag en zondag te bezoeken om 13 en om 15 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn we ook open op wo 26, do 27 en vr 28 februari. RADIO VRIJSTAAT is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Locatie: De Vrijstaat (t.o. Madridstraat 1, Utrecht). Reserveren: www.devrijstaat.nl

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws