De Buddyloop, wandelen voor het goede doel!

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > De Buddyloop is een wandelevenement om geld op te halen voor het Buddyhuis, onderdeel van het kankercentrum van het St. Antonius Ziekenhuis. De wandeling vindt plaats op zondag 5 april 2020.

Over het BuddyHuis

Wie de diagnose kanker krijgt, kan overspoeld raken door gevoelens van angst en onzekerheid. Hoe verwerk je de diagnose, wat staat je te wachten en hoe ga je om met de gevolgen van een behandeling? Contact met een ervaringsdeskundige kan dan heel waardevol zijn.

Het Buddyhuis brengt (ex) kankerpatiënten en hun naasten samen om ervaringen te delen, als vraagbaak te fungeren, activiteiten te ontplooien en adviezen te geven om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren, zowel voor, tijdens als na de ziekte. Dit alles onder de paraplu van het St. Antonius Ziekenhuis.

Over het initiatief

Door Femke Riel, initiatiefneemster van het buddyhuis

Toen ik begin 2017 de diagnose borstkanker kreeg ben ik, op advies van mijn buddy, gaan lopen. Lopen hielp mij niet alleen om fit door de behandelingen heen te komen maar zorgde er ook voor dat ik alles tussen mijn oren op een rijtje kreeg. Na het hele traject van chemo, operatie en bestralingen ben ik blijven wandelen, soms alleen maar ook vaak samen. Samen een wandeling maken praat makkelijker en daardoor verbindt het mensen, net zoals we binnen het buddyhuis mensen aan elkaar verbinden. Met de buddyloop doen we er nog een schepje bovenop en verbinden we met het lopen de drie St. Antonius Ziekenhuizen waar het Buddyhuis onderdeel van is. Op zondag 5 april maken we een wandeling van het Sint-Antonius Ziekenhuis Utrecht, via locatie Nieuwegein en Woerden weer terug naar Utrecht, waar zich het kankercentrum & het buddyhuis bevinden.

Binnen het Buddyhuis hebben we een aantal dromen, zoals een app om nog beter buddy koppels te kunnen maken, een huiskamer waar je elkaar kan ontmoeten en organisatie van activiteiten om ook partners en kinderen een sociaal vangnet te kunnen bieden. Om al onze dromen waar te maken hebben we geld nodig, we hopen met deze Buddyloop een bedrag van €100.000,- op te halen. Loop mee en help ons nog meer (ex)kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken.

www.buddyhuis.nl

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws