Afbeelding

Gift Nationale Postcode loterij aan Voedselbanken Nederland

Lezersnieuws

REGIO > ““Het is ongelofelijk hoeveel steun we krijgen, en nu ook nog dit enorme bedrag!”, zegt Pien de Ruig, woordvoerder Voedselbanken Nederland, enigszins opgelucht. 

Naast de jaarlijkse bijdrage van 500.000,- euro die de organisatie al afgelopen week ontving van de Postcode Loterij, komt de loterij nu op een eerste verzoek daartoe over de brug met 500.000,- euro extra. “Wij voelen ons zeer gesteund in ons streven directe voedselhulp aan de armste mensen in ons land te bieden, en onder deze barre omstandigheden dit te kunnen blijven volhouden. Wij bedanken de deelnemers van de loterij waardoor dit mogelijk is. Het bijzondere aan deze schenkingen is dat wij het meteen krijgen bijgeschreven én mogen gebruiken daar waar wij zien dat het het hardst nodig is. Dat is geweldig.”, aldus De Ruig. Calamiteitenfonds voor continuïteit voedselhulp 

De voedselbanken zien het aantal aanvragen om voedselhulp toenemen als gevolg van de coronacrisis. Met behulp van een actie voor het speciaal hiervoor opgerichte calamiteitenfonds zamelt Voedselbanken Nederland geld in om eten (bij) te kopen nu de toevoer stokt, om de extra distributiekosten te betalen (zoals van bezorging) en extra kosten vanwege de hygiënemaatregelen te kunnen dragen. Daarvoor is naar schatting 10 miljoen euro nodig. 

Uit dit fonds kunnen de voedselbanken snel financiële ondersteuning ontvangen zodat zij kunnen doorgaan met het uitdelen van voedselpakketten of, als sluiting onvermijdelijk is, andere maatregelen kunnen nemen om voedselhulp aan kwetsbare huishoudens te garanderen. Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen van de Postcode Loterij: “Dit is een tijd waarin we elkaar juist nodig hebben. Wij hoorden natuurlijk ook dat er weinig voedsel overblijft op dit moment voor de voedselbanken en dat er distributieproblemen zijn omdat oudere, gespecialiseerde vrijwilligers uitvallen. De noodkreet van Voedselbanken Nederland kwam dus niet onverwachts en we zijn trots dat wij in staat zijn om, bij uitzondering bovenop de recente vaste jaarlijkse schenking, aan dit verzoek direct tegemoet te komen. We weten dat we daarmee ook aan de wens van veel van onze deelnemers voldoen.”

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws