Afbeelding
Owner

Video Minkema College Een diploma om nooit te vergeten”

Lezersnieuws

WOERDEN > Vandaag wordt er landelijk stilgestaan bij de examenleerlingen die in dit bijzondere schooljaar hun middelbare schooldiploma hebben gehaald. 

De meeste leerlingen van het Minkema College kregen op 14 mei al te horen dat zij geslaagd waren. Maar vandaag kregen ook de leerlingen die een herkansing hebben gemaakt het verlossende antwoord. Er is voor de leerlingen van het Minkema College meer dan genoeg reden om vandaag de vlag uit te hangen! 

Bij de vmbo basis- en kaderopleidingen hebben alle eindexamenleerlingen hun diploma behaald (100%). Maar liefst 99% van de mavoleerlingen verlaat het Minkema College met het felbegeerde papiertje. Van de havoleerlingen heeft 97% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 99% van de vwo-leerlingen. Ondanks dat veel leerlingen al enkele weken weten dat ze hun middelbare schoolcarrière met succes hebben afgerond, is het vandaag toch een bijzondere dag. “Het nationale vlagmoment dat de overheid heeft aangekondigd voor vandaag vinden wij een mooie gelegenheid om onze geslaagde leerlingen met een bijzondere digitale boodschap nog eens extra in het zonnetje te zetten”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs Minkema College. “En vandaag hebben nog meer leerlingen gehoord dat ze hun diploma hebben behaald dus daar zijn we ontzettend trots op.” Bijzondere prestatie: 11 leerlingen cum laude Op het vmbo zijn 4 leerlingen cum laude geslaagd. Dit betekent dat zij gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken. 

Ook op het gymnasium krijgen 6 leerlingen de bijzondere cum laude vermelding op hun diploma, waarbij één gymnasiumleerling voor zowel biologie, wiskunde B als wiskunde D het cijfer 10 heeft gehaald. Op de havo is één leerling cum laude geslaagd. Succesvolle mavo/havo-leerweg Sinds 2015/2016 biedt het Minkema College een 6-jarige havo-route. Van der Wart: “Deze opleiding is heel populair. 29 leerlingen hebben dit jaar de mavo/havo-leerweg succesvol afgerond. 20 leerlingen maken de overstap naar de havo. Voor komend schooljaar hebben bijna 100 nieuwe leerlingen zich voor deze richting bij ons aangemeld.” Diploma-uitreiking Door de coronacrisis zijn het gala en de traditionele Laatste School Dag helaas niet doorgegaan. Om de examenleerlingen alsnog een mooi afscheid van hun middelbare school te geven, zal de diploma-uitreiking eind juni/begin juli wel doorgaan. Van der Wart: “Uiteraard houden we rekening met de RIVM-maatregelen, maar we gaan er alles aan doen om het een feestelijk moment te laten worden. Een diploma om nooit te vergeten! 


Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd