Afbeelding

Première van ‘Een dag in het leven van groep 8 De Klimroos

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > De corona-crisis, wat een aparte tijd! Overal ter wereld kreeg het dagelijks leven ineens een hele andere invulling. Zo ook op de basisschool. Van normale dagen op school, naar thuisonderwijs en van thuisonderwijs weer naar school met de bijhorende maatregelen. Binnen die maatregelen heeft obs De Klimroos er het maximale uit willen halen voor de kinderen. In groep 8 hebben zij daarom gekozen voor een eindfilm in plaats van een musical. De titel van de film luidde: ‘Een dag in het leven van groep 8’. De première van deze film stond in teken van hun afscheid van de basisschool. Want zeg nou zelf, een groep 8 zonder waardig afscheid, dat kan natuurlijk niet!

In de klas kregen de kinderen de opdracht om een verhaal te bedenken dat zich in de school afspeelt. Daarna hebben zij gezamenlijk uit alle verhalen een stukje gekozen en zo een definitief verhaal geschreven. In groepjes zijn zij aan de slag gegaan met het bedenken van de scenes en het script. Toen dit allemaal klaar was, hebben de kinderen de hele film zelf opgenomen. Kortom, de film is van top tot teen door de kinderen zelf bedacht en geproduceerd. Wat een ongelofelijke prestatie!

Op dinsdag 14 juli was het zover: de première van de film ‘Een dag in het leven van groep 8’. Voor de deur lag een lange rode loper waarop ouders en kinderen vol trots, in hun mooiste kleding de school binnen kwamen. Zoals je van een echte première kunt verwachten, kon iedereen bij binnenkomst op de foto bij een echte ‘fotowand’ om zo deze prachtige herinnering voor altijd te vereeuwigen. Daarna konden zij plaatsnemen in de zaal waar de stoelen zo waren neergezet dat alle gezinnen op anderhalve meter afstand konden genieten van de film.

Na afloop van de film was het jammer genoeg toch echt tijd voor het afscheid van de kinderen. Na wat liefdevolle afsluitende woorden van de groepsleerkracht kregen de kinderen traditiegetrouw het ‘Klimroos diploma’, een boekje vol herinneringen van de basisschooltijd en een roos. Een aantal spontane, mooie woorden van een ouder voor het team van De Klimroos maakte de avond af. Het was een vreemd jaar, maar het einde was memorabel!

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws