Afbeelding

In Woerden zijn we er voor elkaar.

Lezersnieuws Ingezonden

WOERDEN > Van 1 tot en met 8 oktober is de nationale Week tegen de Eenzaamheid. In deze week roept Hart voor Woerden alle inwoners van de regio op om extra in actie te komen tegen een groeiend probleem: eenzaamheid. Woerdense organisaties hebben activiteiten georganiseerd om inwoners bij elkaar te brengen en voor extra verbinding en interactie te zorgen. 

Vrijwilligersorganisatie Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden hebben het aanbod bij elkaar gebracht tot een uitgebreid en divers activiteitenprogramma. In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid organiseren lokale organisaties en bedrijven activiteiten om mensen bij elkaar te brengen en op die manier eenzaamheid tegen te gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld een kaartavond met klaverjassen georganiseerd door Wijkcentrum Molenvliet, organiseert de Kunstkring een workshop beeldhouwen en kan er een proefles Aikido worden gevolgd. Hoewel het aanbod ontzettend divers is, hebben alle activiteiten iets met elkaar gemeen: ze hebben allemaal als doel te verbinden. Vrijwilligersorganisatie Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden hebben alle activiteiten samengebracht tot een volledig programma met elke dag tussen 1 en 8 oktober diverse workshops, activiteiten en meer. Hiernaast besteden we ook online aandacht aan de Week tegen de Eenzaamheid, bijvoorbeeld met een dagelijkse nieuwsbrief en posts op Facebook en Instagram. 

In de nieuwsbrief staat bijvoorbeeld een kleine opdracht om eenzaamheid in je directe omgeving tegen te gaan en worden hulpvragen op gebied van eenzaamheid uit de vrijwilligersvacaturebank uitgelicht. We werven op deze manier nieuwe vrijwilligers om het aantal hulpvragen op dit vlak terug te brengen. Geïnteresseerden voor de nieuwsbrief kunnen zich inschrijven via www.hartvoorwoerden.nl. Hier vind je ook de vrijwilligersvacaturebank. Hart voor Woerden ondersteunt de vrijwilligers in Woerden. Wij verzorgen de promotie over vrijwilligerswerk; stimuleren ontmoetingen en kennisuitwisseling; bieden workshops en trainingen; en we geven advies over vrijwillige inzet in de gemeente Woerden. Thuishuis Woerden biedt ouderen een plek om samen met anderen oud te worden wanneer zij dreigen te vereenzamen door het verliezen van hun partner bijvoorbeeld.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws