Afbeelding

Met een klein gebaar helpen wij elkaar. De Zonnebloem, ons verhaal

Lezersnieuws

REGIO > Al 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Ook in de Stichtse Vecht en Leidsche Rijn in de dorpen, Breukelen, Maarssen, Harmelen, Loenen a/d Vecht, Vleuten de Meern en Haarzuilens. De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijk beperking van alle leeftijden, een beperking mag immers nooit een belemmering te zijn. Honderden vrijwilligers zijn in al die dorpen dagelijks actief. Zij zijn er met een klein gebaar, zij geven onze dorpsgenoten aandacht, d.m.v. een bezoekje, telefoontje, uitje of attentie en nog veel meer.

Juist voor mensen met een lichamelijk beperking en de ouderen, kan het moeilijk zijn om mee te gaan met de snelheid van de wereld om hen heen. Een fysieke beperking kan in de weg zitten. Men beperkt zich in de bewegingsvrijheid en afhankelijk van anderen. Men maakt minder plannen en ziet meer tegen dingen op.

De Zonnebloem zet zich juist daarom in om een beetje meer warmte en samenzijn te brengen.

Onze vrijwilligers zoeken contact en geven tijd en aandacht. Zodra het weer mogelijk is organiseren wij uitstapjes, maken vakanties mogelijk met goede zorg onderweg. Zodat mensen kunnen uitkijken naar iets leuks. Wij weten dat het belangrijk is om mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen.

De toenemende vergrijzing en een steeds verder terugtredende overheid zet de sociale en recreatieve zorg en aandacht onder zware druk. Juist nu in deze Corona periode wordt dit gemis pijnlijk duidelijk en voelt iedereen dat het werk van alle welzijnsorganisaties in onze dorpen en kernen belangrijker is dan ooit!

Genieten van het leven, is wat wij allen toewensen én dus in willen bijdragen met dat kleine gebaar. Er kan immers zoveel meer dan je denkt.

Deze eenzamere tijd is ‘er zijn’ voor elkaar zo belangrijk, de Zonnebloem helpt daarbij. Wij doen dan ook graag een oproep aan u als dorpsgenoten om ons te steunen, om een beetje tijd en aandacht te geven via de Zonnebloem aan onze mede-dorpsgenoten. Dat is een mooi gebaar!

Of denkt u mijn buurvrouw of mijn moeder zou een beetje meer aandacht heel fijn vinden, weet ons dan ook te vinden. Ook dan kunt u via de Zonnebloem een beetje warmte laten bezorgen.

Bel of mail met de Zonnebloem regio Veen en Vechtstreek, Hans kan u verder begeleiden naar de Zonnebloemers in uw dorp. tel: 0297 241472 of mail : hbantjes.zbloem@gmail.com

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws