Afbeelding

In Memoriam Sjaak Gresnigt Harmelen verliest weer een icoon

Lezersnieuws

Op zaterdag 9 april is Sjaak Gresnigt op 66 jarig leeftijd overleden. 

Een van de laatste foto van Sjaak bij zijn “ conifeer op stam “ met zijn kleinzonen Joep en Twan Waar moet ik beginnen kwam in mijn hoofd over deze duizend poot. Overal waar ik was was Sjaak ook en heel veel andere mensen. Kortom laten we beginnen bij de langste activiteit carnaval, koor en kerk. ? Carnaval in Harmelen in je eigen Kwakbollenpoel. In de begin jaren zeventig was jij een individuele deelnemer aan de optocht en altijd met een actuele onderwerk, bv de glastuinbouw, ( steeds een actueel onderwerp ) waar veel mensen enthousiast reageerden vanaf de zijkant en waar Sjaak weer op ging reageren. Kortom veel plezier. Later sloot Sjaak aan bij de carnavals clup, “ Passpesies” waar hij ging bouwen en aan div. optochten ging mee doen en zelf in Oss. Daarvoor al zijn vrijwilligerswerk werd hij in 2005 verdienstelijke Harmelenaar en kreeg de vertinde Kwakbol in kleur omgehangen. ? Sjaak was een gelovige man en deed heel veel werkzaamheden voor Rk.St.Bavo kerk, naast het zingen als tenor in het B(r)avissimo koor,koster voor rouw en trouwdiensten, bijzondere viering buiten of binnen, vitaliteit groep en van de top 2000 viering is door de Corona niets van gekomen. 

Wijkopbouw, collectant, en wist men bepaalde niet vroeg je het aan Sjaak en het was opgelost. ? In 2005 - 2008 heeft Sjaak met nog 9 andere personen van ons B(r)avissimo koor 3 jaar lang gerepeteerd in heel Nederland voor het Lourdes koor om in 2008 10 dagen met een koor van 100 man te zingen bij alle Maria activiteiten. ? Sjaak werd ook gevraagd door de oranje vereniging om presentator te zijn voor Koningsdag In zijn opvallende oranje pak met hoed en oranje schoenen praten hij de hele dag aan elkaar waar aan het einde van de dag werd de presentatie toch iets losser ging worden. ? Hij was ook vrijwilliger bij de marathonloop van de Meern ( later Utrecht) en als deze loper door Harmelen kwam verzorgde Sjaak de presentatie. Vol enthousiasme vertelde hij wie de lopers was die voorbij kwam en hun looptijden. ? Ook was presentator bij de intocht van de avondvierdaagse. ? Bestuurstaken vervulde hij graag met plezier bij diverse verenigingen o.a 20 jaar voorzitter van de jeu de boule onderhands uit Harmelen met als penningmeester Jan Kroonenburg ook 20 jaar bij de club. Natuurlijk moest dit gevierd worden met een leuk weekend uit in Delden ruim een jaar geleden. ? Voor deze vele vrijwilligers activiteiten had ik voor Sjaak en André Voorhout in april 2014 een koninklijke lintje van de koning aangevraagd waar hij niet op gerekend had tenslotte ging hij voor Andre Voorhout die ook een lintje kreeg, collega’s en vrienden van elkaar. 

Naast deze Harmelense icoon staat/ stond een geweldige vrouw Thea al ruim 42 jaar en misschien wel langer, waar Sjaak was, was Thea en Marieke ook en later met Peter en 2 kleinzonen Twan en Joep waar Sjaak als “super opa “ trots op was. Tuurlijk gooide de Corona en zijn ziekte de laatste jaar roet in de vreugde voor Sjaak om zijn laatste jaren in plezier af te sluiten. Maar voor Thea was de Corona misschien wel positief om zo met Sjaak intens te genieten van de laatste mooie jaren samen. Zo heeft ieder vereniging wel een eigen verhaal over Sjaak. Dank je wel vriend,voorzitter, presentator, koster, natuurspecialist, kwakbol, ridder in de orde van Oranje Nassau, tenor, man, oom, superopa, rust in vrede Dank voor al je vrijwillige werkzaamheden en Harmelen verliest weer een icoon. ? Wij hebben namens 4 verenigingen en kerk en een sponsors gevonden om jouw naam “ Sjaak Gresnigt “ te laten voortleven in een “ conifeer op stam “ die 24 april 2021 is gepoot (in bijzijn van Sjaak en gezin) op de uitweg bij de “ Jeu de Boule” baan We wensen Thea, Marieke, Peter, Joep, Twan, familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van onze Sjaak. Sjaak rust in vrede.

Ton van Engelen Vriend, koorlid Dorpskrant Harmelen

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws