Afbeelding

Dag en nacht samen sporten voor Ronald McDonald Huis Utrecht

Lezersnieuws

REGIO > Ruim 1.000 sportievelingen gaan de uitdaging aan om in het weekend van 25 en 26 juni de Ronald McDonald Kinderfonds events HomeRide , HomeRun en HomeWalk te voltooien . De teams wielrennen, hardlopen of wandelen 24 uur non-stop honderden kilometers door Nederland om geld in te zamelen voor ouders met een ziek of zorgintensief kind. Ook voor Ronald McDonald Huis Utrecht komen teams in actie.

Bij het SS Rotterdam geeft Robert ten Brink, ambassadeur van het Kinderfonds, om 12.00 uur het startschot voor HomeRide, HomeRun en HomeWalk. Het signaal voor alle teams om 24 uur non-stop honderden kilometers te wielrennen, hardlopen en wandelen door Nederland. Dat betekent urenlang doorzetten, afzien en elkaar er doorheen trekken. De teams komen zaterdag 25 juni tussen 15.00 – 17.00 uur en tussen 19.30 – 21.30 uur langs Ronald McDonald Huis Utrecht. Op zondagmiddag arriveren de sporters bij de feestelijke finish bij het SS Rotterdam.

Samen de uitdaging aan

Dit jaar worden de landelijke, 24-uurse sponsortochten van het Ronald McDonald Kinderfonds voor de elfde keer georganiseerd. Waar het in 2021 nog een @Home-event was wegens de coronamaatregelen, sporten dit jaar de teams weer gezamenlijk. De duur van 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorgintensieve kind: die gaat ook 24 uur per dag door.

‘Met hoofd en hart lopen’

De route van en naar Rotterdam loopt langs een groot aantal Ronald McDonald Huizen, waaronder Ronald McDonald Huis Utrecht. 12 teams zetten zich speciaal in voor dit Huis. Team Juliëtte rent 240 kilometer tijdens HomeRun. Teamcaptain Sanne vertelt: “Met haar in mijn hoofd en hart loop ik met alle liefde de HomeRun, zodat andere ouders de kans hebben om zoveel mogelijk bij hun geliefde kind te kunnen zijn.”

Volg de tochten via HomeRadio

Het sportweekend is live te volgen via HomeRadio: 24 uur lang radio met verslag van het start- en finishmoment bij het SS Rotterdam, razende reporters in het hele land en verhalen van deelnemers. Robert ten Brink keert eenmalig terug als dj: hij trapt de eerste uren van HomeRadio af. Andere presentatoren zijn onder meer Luuk Ikink (RTL Boulevard), Tim Klijn (Radio Veronica) en Rick Romijn (Radio Veronica). HomeRadio is in samenwerking met Talpa te luisteren via juke.nl.

Doneer of kom langs

Alle HomeRiders, HomeRunners en HomeWalkers zamelen geld in voor Ronald McDonald Huis Utrecht. De tellers lopen nog door tot en met 26 juni. Ook doneren? Ga naar home-run.nl/teams/team-juliëtte Of kom 25 en 26 juni bij een van de cheerpoints de deelnemers toejuichen.

In Utrecht komen de HomeRiders &HomeRunners langs bij het cheerpoint bij Ronald McDonald Huis Utrecht (Hoofddijk/Lundlaan). Ze hebben dan al vele kilometers achter de rug en worden verwacht rond 15.00 – 17.00 en 19.30 – 21.30 uur. Kom jij ze ook aanmoedigen?

Meer informatie over de drie tours:

https://homeride.nl

https://home-run.nl

https://homewalk.nl

Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws