Afbeelding

Locatievoorstelling BELLE in Slot Zuylen zoekt spelers en figuranten

Lezersnieuws

360° theaterervaring over het leven van Belle van Zuylen, deze zomer te zien in Slot Zuylen

OUD-ZUILEN > Het theatercollectief Matrose uit Utrecht neemt deze zomer Slot Zuylen over met de voorstelling BELLE. Een 360 graden theaterervaring, dwars door Slot Zuylen, geïnspireerd op het leven van Belle van Zuylen. Matrose zoekt spelers en figuranten die mee willen doen aan deze bijzondere theaterproductie. De locatievoorstelling BELLE is van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 4 september 2022 te bezoeken op Slot Zuylen. De première vindt plaats op vrijdag 26 augustus 2022.

Belle wordt in 1740 geboren in een adellijke familie op Slot Zuylen. Al vroeg wordt zij geroemd om haar intelligentie en nieuwsgierigheid naar de wereld. Haar gedachtes vangt ze in gedichten en korte verhalen. Maar wanneer je vrouwelijke schoonheid je hoogste goed is en er van je verwacht wordt dat je trouwt met een goede partij, hoeveel blijft er dan nog over? Verblind door regels en privileges, weigert Belle zich te schikken. Ze is uitgegroeid tot een boegbeeld in de strijd voor vrouwenrechten, maar tegelijkertijd een baken van ongelijkheid. In BELLE waan je je in een 360° theaterervaring in het leven van Belle van Zuylen. Een locatievoorstelling over het vieren van je eigen zijn en het bevechten van je vrijheid.


Meespelen in BELLE

In BELLE waan je je als bezoeker in het leven van de slimme en rebelse Belle van Zuylen. Een 360 graden theatervoorstelling, dwars door Slot Zuylen. Naast de vaste makers van MATROSE, Jordy Roeten, Manon Poort en Marieke Braaksma, spelen ook acteurs Yeliz Dogan, Yara Piekema en David Verschoor mee en versterken muzikanten Niek-Jan Lathouwers en Ruben Nosaehi de voorstelling met livemuziek. De cast wordt aangevuld met spelers uit Utrecht en omstreken. Het publiek loopt tijdens de voorstelling BELLE een route door Slot Zuylen. Matrose zoekt spelers en figuranten die mee willen spelen in de ze productie en samen met het team vorm willen geven aan de verschillende scènes in de kamers van het Slot. Er wordt gerepeteerd op maandag 1 en maandag 8 augustus. Van spelers en figuranten wordt gevraagd of zij minimaal 5 voorstellingsdagen willen meedoen. Ervaring is niet nodig!

MATROSE

MATROSE is een theatercollectief uit Utrecht bestaande uit Manon Poort, Marieke Braaksma en Jordy Roeten. Matrose maakt voorstellingen onder de noemer HARDCORE KLASSIEKERS. Frisse, kleurrijke voorstellingen gebaseerd op klassieke verhalen. Deze verhalen vinden hun oorsprong in de mythologie, klassieke toneelliteratuur, de geschiedenis en de mensen die op dit moment geschiedenis schrijven.

BELLE wordt gemaakt in samenwerking met Slot Zuylen en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, K.F. Hein Fonds, Ridderschap van Utrecht en Cultuurfonds Stichtse Vecht.

Voor meer informatie over meespelen in BELLE en tickets, kijk op: www.matrosespeeltbelle.nl

Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws
Vrijwilligers van JEF en de brandweer in Brazzerie Abrona
Helden in het zonnetje gezet, vrijwilligers en brandweermensen Vleuten en De Meern Lezersnieuws