Afbeelding

Utrechtse kanshebber voor de Gouden Prokkel

Lezersnieuws

UTRECHT > Op vrijdag 30 september a.s. reikt minister Carola Schouten in Utrecht de prijzen uit voor de twee Gouden Prokkels. Dit zijn prijzen die worden uitgereikt aan de mooiste initiatieven waarbij ontmoetingen hebben plaatsgevonden tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Een van de tien kanshebbers komt uit Utrecht.

In Nederland gaan steeds meer geluiden op voor een inclusievere samenleving. Ook voor mensen met een lichte of zware verstandelijke beperking, één miljoen inwoners in totaal, is er nog veel te verbeteren. Om die inclusie te bevorderen zet stichting Prokkel zich het hele jaar in. De twee bekendste activiteiten van de organisatie zijn de campagne ‘Inclusieve Stembureaus’ in maart en de landelijke Prokkelweek in juni.

Allereerst nogmaals het begrip Prokkel. Dat is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder een (licht) verstandelijke beperking. Tijdens de landelijke Prokkelweek afgelopen juni hebben vele mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoet, waaronder groepen studenten en mensen uit het bedrijfsleven. Marian Geling, landelijk projectleider, kijkt terug op een mooie editie. “De week levert een bijdrage aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. De Prokkelactiviteiten verbreden de blik van de deelnemers en werken inspirerend voor anderen. Uit al die activiteiten worden elk jaar genomineerden gekozen die kans maken op de Gouden Prokkel, de prijs voor de mooiste/beste/interessantste initiatieven en ontmoetingen.”

Dit jaar zijn er tien genomineerden verdeeld over twee categorieën: de Gouden Starters en de Gouden Kanjers, oftewel gloednieuwe of juist trouwe initiatieven. De tien genomineerden werden gekozen uit 165 initiatieven. Uit Utrecht komt een initiatief (Gouden Starter): Team Sportservice provincie Utrecht. Team Sportservice ondersteunt en begeleidt overheden, scholen en verenigingen rondom de inzet van sport en bewegen. In de Prokkelweek organiseerden ze verschillende fietsactiviteiten. Meer info over deze activiteit (inclusief een interview) staat op de site: klik hier

De prijsuitreiking vindt plaats op 30 september, bij verzekeraar a.s.r in Utrecht. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Rond 16:45 uur reikt minister Carola Schouten de prijzen uit.

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws