Afbeelding

Lage Weide vreest drukte uit Maarssenbroek door afsluiting en woningbouw

Nieuws

MAARSSENBROEK > De Gemeenteraad van Stichtse Vecht bespreekt dinsdag 28 januari plannen voor ontwikkelingen van nieuwe woningen op Planetenbaan en het Kwadrant Maarssenbroek.

De ondernemers op Lage Weide hebben begrip voor de plannen om woningbouw toe te staan, maar maken zich grote zorgen over het hierdoor dreigende verkeersinfarct tussen Maarssen en bedrijventerrein Lage Weide. Onder meer omdat de oprit naar de N230, de Zuilense Ring richting de A2, wordt afgesloten terwijl hiervoor geen goed alternatief wordt geboden. Verkeerstoename De stichting Parkmanagement Lage Weide heeft al eerder in een brief aan de politici uitgelegd waarover de ondernemers zich zorgen maken.

Josien van Breda, directeur van de stichting: "de geplande nieuwbouw van tot wel 2300 woningen baart ons zorgen over de bereikbaarheid voor ons bedrijventerrein, met name vanwege de verwachte forse verkeerstoename op de Maarssenbroeksedijk. Bij het onderliggende verkeersonderzoek kun je ook de nodige vraagtekens zetten. Al was het alleen maar omdat het onderzoekt stopt bij de gemeentegrens en plannen zoals voor een distributiecentrum met 27 laaddocs (!) aan de Maarssenbroeksedijk onvoldoende zijn verwerkt." Ondoordacht Onderdeel van de plannen is onder meer een afsluiting van de oprit in Maarssen naar de N230, de Zuilense Ring richting de A2. Deze 'knip' valt niet in goede aarde bij Van Breda en de ondernemers: "Het lijkt vrij ondoordacht om een weg af te sluiten en nog geen alternatief te hebben. Ik mis bovendien afstemming met ons en buurgemeente Utrecht."

Ze hoopt dat de plannen worden bijgesteld. "Er zijn echt aanvullende maatregelen nodig om de voorziene overlast tot een minimum te beperken. Je kunt niet eerst een tijdje aanmodderen om daarna tot de conclusie te komen dat reizigers volledig vast komen te staan. Daarom dringen we erop aan, dat alle eerder genoemde oplossingen, zoals verbetering van bestaande fietsverbindingen en aangepaste kruisingen worden uitgevoerd voordat de nieuwbouw van start gaat."

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws