Afbeelding

Vechtse Vaarparade gaat voor Droomland

Nieuws

Door Jan van Stipriaan Luïscius                                                         

STICHTSE VECHT >  ‘Droomland’, dát is dit jaar het thema dat gekozen is voor de negende Vechtse Vaarparade, het jaarlijkse waterevenement op de Vecht. 

Met dit spektakel op zaterdag 12 september wordt het watersportseizoen afgesloten. ‘’Mensen fantaseren en dromen waar ze dit jaar, nu er wat vrijheden terugkomen, met vakantie heen willen’’, legt Arjan van den Hoek, initiatiefnemer van De Vechtse Vaarparade uit. De armada wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Stichtse Vecht (SESV).

De Vechtse Vaarparade is het eerste grote evenement van de gemeente, sinds in maart de lockdown in verband met de coronapandemie afgekondigd werd. ‘’Zoals het er nu naar uitziet, gelden ook op de boten de maatregelen van anderhalf meter. Daar moeten de deelnemers goed op letten. De mensen die zich inschrijven, ontvangen alle RIVM-instructies van ons. In overleg met de gemeente – die goed heeft meegewerkt en meegedacht – vindt het evenement plaats. We hebben er vertrouwen in dat alles volgens de regels verloopt’’, verwacht Van den Hoek.

Het thema is bedacht door Frank van Liempdt, in samenwerking met de tientallen vrijwilligers (‘’zonder hen zou dit evenement niet bestaan’’). In welk land zou je in coronatijd het liefst je vakantie willen doorbrengen? De uitvoering van het thema mag breed geïnterpreteerd worden: voor wie Duitsland hét droomland is, kan bijvoorbeeld kiezen voor Duitse vlaggetjes, Duitse muziek of andere bijzondere uitingen van onze oosterburen. 

Een vierkoppige jury onder leiding van voorzitter (en wethouder) Van Liempdt buigt zich over de originaliteit van de deelnemende boten en bootjes: wie heeft de mooist verlichte boot, de mooist versierde boot, de meest originele boot, de mooist verklede bemanning en het mooist verlichte huis? Dit jaar is er een prijs aan toegevoegd: op welke schip wordt de mooiste muziek geproduceerd? De prijzen bestaan uit bekers en tegoedbonnen van restaurants die de Vechtse Vaarparade sponsoren. Overigens is de organisatie nog op zoek naar een boot, waarop alle juryleden kunnen varen.

Traditiegetrouw komen de deelnemers ook een waterorgel tegen, is de Loenense drumband Orpheo weer aanwezig en vertoont ook de vuurspuwer zijn ‘gevaarlijke’ kunsten.   

Nieuw is de deelname aan de parade een groot ponton, waarop maximaal ongeveer 75 mensen kunnen. Een initiatief van Brasserie Oud Zuilen (voorheen La Saucière). Op dit ponton zal de sfeer ‘Ik hou van Holland’ de boventoon voeren. Inschrijven kan bij de brasserie (0346-554533). Aan boord zal in elk geval zanger Michael Oomen te horen zijn; met andere artiesten wordt nog gesproken.

De prijsuitreiking vindt plaats op de Catch, het schip van Arjan van den Hoek dat steeds in de voorste linies van de armada (verleden jaar voeren er maar liefst 100 boten mee) te zien zal zijn. De Catch ligt dan aan de Julianalaan, tegenover restaurant Enya. ‘’Alle boten moeten eerst doorvaren tot aan de Termeerbrug en pas daar keren’’, benadrukt Arjan van den Hoek.

De meevarende organisatie van de Vechtse Vaarparade is trouwens te herkennen aan de Dock-boten van jachtwerf Wiegmans  

Route:
20.00 uur: Start in Loenen vóór de Mijndense sluis (Vechtkant)
20.30-20.45 uur: varen door Nieuwersluis
21.00-21.30 uur: varen door Breukelen
22.30-22.55 uur: aankomst in Maarssen dorp
23.00 uur einde op de Langegracht in Maarssen dorp.

Kijk voor meer informatie op : www.devechtsevaarparade.nl

Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws