Afbeelding

Snelheid op de Zuilense Ring naar 80 kilometer per uur

Nieuws

STICHTSE VECHT > De provincie gaat het verzoek voor een verlaging van de maximumsnelheid op de Zuilense Ring van de gemeente en bewonersorganisaties inwilligen

Da schrijft het college van Stichtse Vecht in antwoord op vragen van GroenLinks over de stand van zaken van de NRU tussen Overvecht en de A2 bij Maarssenbroek. ´ Ons college heeft bij de provincie Utrecht aangedrongen op het verlagen van de maximaal toegestane snelheid op de Zuilense Ring tot 80km/u. Het effect van deze snelheidsverlaging is enerzijds dat de aantrekkelijkheid van de route NRU-Zuilense Ring voor extern verkeer niet verder toeneemt en anderzijds dat het verkeer op de Zuilense Ring langzamer rijdt. Dit laatste heeft als positief gevolg dat hierdoor het geluidniveau lager is dan in de huidige situatie en dat ook de uitstoot van uitlaatgassen van het verkeer lager is dan in de huidige situatie. De provincie Utrecht is vooralsnog voornemens om ons verzoek in te willigen en de maximaal toegestane snelheid voor verkeer op de Zuilense Ring inderdaad te verlagen naar 80km/u’, aldus het college. ‘De gemeente Utrecht heeft haar steun uitgesproken aan ons college in onze verzoek voor het verlagen van de snelheid op de Zuilense Ring.’Over de termijn en de gevolgen voor de trajectcontrole is nog niets bekend. Voorheen was het standpunt van de provincie dat de 100 kilometer gewoon in stand moest blijven, ook al zou op het andere gedeelte in Utrecht vanaf de A27 de snelheid wel verlaagd worden.

GroenLinks-raadslid Verstoep wilde ook weten of het college wel oplet bij alle ontwikkelingen rond de Noordelijke Rondweg. ‘Ons college volgt de plannen van de gemeente Utrecht ten aanzien van aanpassingen aan de NRU nauwgezet en kritisch. Het standpunt van ons college is: een verbeterde doorstroming van het verkeer op de NRU is voor de inwoners van een groot deel van de stad Utrecht een goede zaak, het mag echter niet zo zijn dat inwoners van de gemeente Stichtse Vecht daar de prijs voor betalen’, zegt het college. ‘Via de bestuurlijke samenwerking in de U10 hebben de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht de verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid op de NRU geagendeerd in de Bestuurlijke Stuurgroep (BSG) Ring Utrecht. Deze stuurgroep wordt gevormd door o.a. Rijk, provincie, gemeente Utrecht en de gemeente Stichtse Vecht; wethouder Klomps neemt namens Stichtse Vecht aan deze stuurgroep deel. De BSG richt zich op het verbeteren van het functioneren van de ring Utrecht waaronder de N230 oftewel de NRU. We blijven de gemeente Utrecht op dit dossier dan ook nauwgezet en kritisch volgen. De aanpak van de NRU staat ook geagendeerd in de hierboven genoemde Bestuurlijke Stuurgroep Ring Utrecht. Ons college heeft in 2020 bij monde van de portefeuillehouder Verkeer en Mobiliteit drie contactmomenten gehad met de Buren van de Zuilense Ring. De belangen van deze belangenvereniging en het hierboven al eerder genoemde standpunt van onze gemeente zijn gelijk, we trekken zoveel mogelijk gezamenlijk op.

Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws