Alexander van de Bunt in Museum Hoge Woerd (c) Daniella van Linden
Alexander van de Bunt in Museum Hoge Woerd (c) Daniella van Linden

Museum Hoge Woerd maakt archeologie tastbaar en toegankelijk Alexander van de Bunt trapt af met nieuwe reeks Ontmoet de archeoloog

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Vanaf vrijdag 2 oktober 2020 is er iedere eerste vrijdag van de maand een ervaren archeoloog aanwezig in Museum Hoge Woerd. Iedereen met een bijzondere vondst of een prangende vraag is van harte welkom om een bezoekje te brengen aan de ArcheoHotspot, om zo samen met de archeoloog bij te dragen aan de archeologische kennis binnen de regio.

In de ArcheoHotspot van Museum Hoge Woerd wordt archeologie tastbaar en bovenal toegankelijk gemaakt. Heb je een bijzonder object opgegraven in je achtertuin of een interessante scherf gevonden tijdens een wandeling? Wil je jouw vondst(en) laten fotograferen en registreren voor toekomstig onderzoek? Of zit je gewoon boordevol vragen die je graag aan een echte archeoloog zou willen stellen? Vanaf 2 oktober 2020 ben je dan iedere eerste vrijdag van de maand tussen 14:30 - 16:00 uur bij Castellum Hoge Woerd aan het juiste adres. De archeologen zullen elkaar afwisselen, maak alvast kennis met drie van hen.

Alexander van de Bunt
Deze Utrechtse archeoloog houdt zich naast zijn werk voor het Meldpunt Archeologie van Landschap Erfgoed Utrecht ook bezig met fotografie en schrijven. Als geen ander kan Alexander van de Bunt de verhalen uit de geschiedenis van Nederland tot leven brengen. Zijn verhalen over bijzondere vondsten in de provincie Utrecht zijn o.a. te lezen op UtrechtAltijd.nl en in diverse tijdschriften. Ook bracht Van de Bunt eerder dit jaar zijn eerste boek uit: ’Wee de overwonnenen - Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landen’. Alexander van de Bunt is een van de archeologen die iedere eerste vrijdag van de maand in de ArcheoHotspot van het museum te vinden is.

Erik Graafstal
Naast coördinator van Museum Hoge Woerd, is Erik Graafstal ook onderzoeker en gemeentelijk archeoloog van de gemeente Utrecht. Graafstal heeft alle opgravingen en ontwikkelingen op de Hoge Woerd sinds 1973 van dichtbij beleefd en stond aan de basis van het concept van het Castellum. Ook Erik is een verfijnde verhalenverteller, wat onder andere blijkt uit zijn nieuwste museumgids ‘Parels van de Limes’, waarin het unieke verhaal van Castellum Hoge Woerd wordt verteld. Erik Graafstal kan vanwege zijn uitgebreide kennis van het gebied bij een dergelijke activiteit niet ontbreken en neemt daarom ook afwisselend plaats in de ArcheoHotspot.

Henk Rebel
Voormalig basisschooldirecteur Henk Rebel werkt tegenwoordig wekelijks als amateurarcheoloog in het Provinciaal Archeologisch Depot in Utrecht.  Daar leidt hij een groep vrijwilligers bij een wetenschappelijk onderzoek naar het Romeinse aardewerk uit het Kromme Rijngebied. Ook is Rebel een van oprichters van de ArcheoHotspot in Utrecht. Tenslotte is hij de voorzitter van de AWN-afdeling Utrecht, de vereniging van vrijwilligers in de archeologie. Henk Rebel is een goede bekende van het museum en voegt zich zodoende ook bij het rijtje archeologen dat maandelijks aanwezig is in de ArcheoHotspot van Museum Hoge Woerd.

Museum Hoge Woerd
Het museum is gratis toegankelijk, maar reserveren is vanwege corona verplicht. Kijk voor de actuele openingstijden op www.museumhogewoerd.nl.

Castellum Hoge Woerd
Het Castellum huisvest naast Museum Hoge Woerd ook stadsboerderij Steede Hoge Woerd, het theater Podium Hoge Woerd en het CastellumCafé. Met elkaar zorgen ze ervoor dat het Castellum de plek is waar cultuur, natuur, erfgoed en gastronomie op een unieke manier samenkomen en er veel te beleven is voor jong

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws