Afbeelding

Ontdek je talent op de scholen

Nieuws



HARMELEN >  Deze week krijgen alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Woerden het boekje “Sjors, ontdek je talent!” van hun school. 


In dit boekje staan sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken en mee te doen met één of meerdere activiteiten. ‘Sjors, ontdek je talent!’ is al jarenlang een succesvol sport- en cultuurstimuleringsprogramma in het Woerdense basisonderwijs. In dit project, dat wordt gefinancierd door de gemeente Woerden, werken het Beweegteam en de basisscholen van Woerden samen met het KUVO, het Klooster, sportverenigingen en vele andere verschillende aanbieders. Samen geven zij alle basisschoolleerlingen de kans om laagdrempelig hun interesses en talenten te ontdekken. Dit kan heel vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.

Feestelijke uitreiking van het Sjors-boekje

Het veelzijdige activiteitenaanbod is opgenomen in het kleurrijke Sjors-boekje en in de Sjors-app. Het allereerste exemplaar van het Sjors-boekje is maandagmiddag om 13.00 uur uitgereikt door wethouder George Becht aan de winnares van de tekenwedstrijd: Sonia, van de Woerdense basisschool Willem van Oranje. De tekening van Sonia is gebruikt voor de voorkant van de ruim 5000 boekjes. Naast dit ‘officiële’ moment had Sonia ook een freerunclinic van Fast Forward Sports gewonnen voor de hele klas.

Voldoende keus voor iedereen!
In het Sjors-boekje staan sportieve, creatieve, technische én natuurlijke workshops waaraan leerlingen, vaak gratis of tegen een geringe eigen bijdrage, kunnen deelnemen gedurende het hele schooljaar.

De kinderen hebben de keuze uit allerlei activiteiten bij ruim 60 verschillende aanbieders zoals hockey, honkbal, free runnen, kleutergym, korfbal, majorette, snorkelen, taekwondo, (tafel)tennis, volleybal, yoga, atletiek, waterpolo maar ook muziek maken, graffiti, glasmozaïeken, houtbewerken, kinderwetenschap, koken, mode, musical, programmeren van een mini-robot, schaken, sleutelen aan brommers, circus, Engels, DJ-en, tekenen en schilderen en nog veel meer. Kortom: er is keus genoeg voor alle Woerdense talentjes!

Kinderen kunnen zich vanaf 14 oktober 15.00 uur inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen. Het inschrijven gebeurt via de kindvriendelijke website www.sjorsinwoerden.nl of via de Sjors-app. Inschrijven kan het hele schooljaar door, maar vol =vol! Het actuele aanbod is altijd online te vinden

Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws