Afbeelding

Noodlokalen Willibrordschool blijven langer staan

Nieuws

VLEUTEN > Het gebouw van de Willibrordschool in Vleuten is te klein geworden. Het aantal leerlingen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het schoolgebouw aan de Pastoor Ohllaan wordt daarom groter, zodat alle leerlingen in hetzelfde gebouw les krijgen. De school heeft de komende jaren nog tijdelijke ruimte op andere plekken nodig.

Het huidige gebouw aan de Pastoor Ohllaan wordt uitgebreid. Om hiervoor ruimte te maken, wordt een deel van de school gesloopt (6 lokalen). De verbouwing is gepland van 2022 tot medio 2023.

Het wordt een school met 12 lokalen met ruimte voor een kinderdagverblijf en BSO. De school wordt een Utrechts Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar met één leerlijn voor opvang en onderwijs. De gemeente en het schoolbestuur hebben afgesproken dat de school een maximum krijgt van 28 groepen. Het aantal leerlingen van De Willibrordschool groeit de komende jaren nog iets en zal daarna minder worden. Vanaf 2027 past de school in één gebouw.

Tijdelijke huisvesting: een lastige puzzel

De school heeft de komende jaren nog extra tijdelijke lokalen nodig. Tijdens de verbouwing is er minder ruimte in het schoolgebouw. En het aantal leerlingen past de komende jaren nog niet in één schoolgebouw. Helaas zijn er weinig locaties in Vleuten-Dorp mogelijk voor tijdelijke huisvesting. Een ideale oplossing is er daarom niet. De noodzaak is er wel: de leerlingen van de Willibrordschool moeten een goede leerplek krijgen

De gemeente en de Willibrordschool willen op twee locaties tijdelijke lokalen inrichten voor de school: in OBS Haarzicht en aan de Hindersteinlaan

De Willibrordschool en OBS Haarzicht hebben met elkaar afgesproken dat de Willibrordschool vanaf de herfstvakantie 2020 gebruik maakt van de lokalen in OBS Haarzicht

De school blijft de komende jaren tijdelijke lokalen nodig hebben. Op dit moment staan er 4 tijdelijke lokalen aan de Hindersteinlaan. ‘Eerder hebben we u laten weten dat deze tot eind 2020 op deze plek zouden blijven staan. Deze lokalen willen we langer laten staan, omdat er geen andere locatie voorhanden is die zo dichtbij de school ligt. Tijdens de verbouwing van het hgebouw aan de Pastoor Ohllaan willen we hier 6 lokalen aan toevoegen’, aldus de gemeente. ‘Dit zal een periode van ongeveer 1,5 jaar zijn. Zo heeft de school, naast een locatie die verder weg ligt (Haarzicht), ook tijdelijke lokalen dichtbij het hoofdgebouw.

Groei leerlingen in Vleuten

Het aantal inwoners van Utrecht groeit, en daarmee ook het aantal kinderen dat naar school gaat. In Vleuterweide is het aantal leerlingen in de basisschoolleeftijd de afgelopen jaren vooral gegroeid. In Utrecht vinden we het belangrijk dat ouders vrij zijn een school te kiezen voor hun kinderen, het liefst dichtbij huis. Een deel van de kinderen uit Vleuterweide heeft gekozen voor een school in Vleuten-Dorp. ‘De komende jaren willen we stimuleren dat kinderen in Vleuterweide kiezen voor een school in die wijk. Vanaf 2023 zal de Willibrordschool leerlingen uit Vleuterweide die zich aanmelden en waarvoor geen plek is, verwijzen naar De Twaalfruiter. Deze school krijgt een plek in MFA Weide Wereld’, zo stelt de gemeente.

De gemeente en schoolbesturen in de stad werken hard aan voldoende, kwalitatief goede scholen voor alle kinderen. Samen werken we aan gezond stedelijk leven voor iedereen.

Meer informatie? Informatie over de verbouwing van de Willibrordschool kunt u vinden op www.utrecht.nl/Willibrordschool. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Rolsma, de projectleider van Onderwijshuisvesting, via telefoonnummer 14 030 of onderwijshuisvesting@utrecht.nl. U kunt ook contact opnemen met de Willibrordschool via telefoonnummer 030-6771618 of info@rkwbs.nl. Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij Wijkservicecentrum Vleuten De Meern, Dorpsplein 1, of via telefoonnummer 14 030.

In gesprek

Door het coronavirus kunnen we helaas geen fysieke informatiebijeenkomst organiseren. We willen graag de plannen toelichten en uw vragen en mening horen via:

• Digitale bijeenkomst 26 oktober om 20.00 uur In deze bijeenkomst lichten we de plannen toe en kunt u uw mening \geven. Aanmelden kan tot 23 oktober via onderwijshuisvesting@utrecht.nl. U ontvangt vooraf een link met een instructie voor de bijeenkomst.

• Gesprek Neem gerust contact op met de projectleider of de school als u vragen of opmerkingen heeft.

  • Klankbordgroep We richten een klankbordgroep op met omwonenden, ouders en andere betrokkenen om mee te denken over de plannen van de verbouwing en tijdelijke huisvesting. Interesse? Meld u aan via onderwijshuisvesting@utrecht.nl
De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws