Afbeelding

Lionsclub Vleuten-De Meern overhandigt een cheque aan Johannes Hospitium

Nieuws

VLEUTEN-DE MEERN > Het is een traditie dat de jaarlijkse president van de Lionsclub Vleuten-De Meern zijn eigen project kiest. Arent van Hees, de president van het jaar 2019-2020 heeft gekozen voor het project “Johannes Hospitium Vleuten”.

Arent van Hees legt uit waarom hij voor dit project gekozen heeft: ”In ons 50-jarig bestaan en jubileumjaar is het bijzonder dat wij in onze club nog enkele leden hebben van het eerste uur, mede denkend aan het mede mogelijk maken van het laatste aardse stukje, leek het Hospitium mij een mooi lokaal sponsordoel”.

Arent vertelt verder waarom er gekozen is voor een cheque: “In goed overleg met André aan de Stegge van de Stichting Vrienden van het Johannes Hospitium, kwamen wij samen tot de conclusie dat het Johannes Hospitium Vleuten op dit moment het meest gebaat is bij een financiële bijdrage. De zorg en het verblijf in het hospitium worden niet volledig vergoed door de overheid/zorgverzekering en is daarom mede afhankelijk van giften. Giften die het financieel mogelijk maken om liefdevolle topzorg te blijven bieden in een gastvrije omgeving”.

Het afgelopen jaar was het voor de Lionsclub extra uitdagend om activiteiten te organiseren, die binnen de maatregelen van het coronavirus konden plaatsvinden. Door vindingrijkheid van een aantal leden, zijn er diverse kleinschalige sponsoractiviteiten georganiseerd. In combinatie met financiële giften van de leden zelf, is er voor de Stichting Vrienden van het Johannes Hospitium Vleuten een bedrag van € 5.000,00 opgehaald. Met veel enthousiasme en respect voor de organisatie en alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het hospitium, overhandigt Arent van Hees de cheque aan André aan de Stegge voorzitter van de Stichting Vrienden van het Johannes Hospitium, in bijzijn van Wim Hopman de penningmeester van de Stichting.

Informatie Johannes Hospitium Vleuten

Het Johannes Hospitium Vleuten, opgericht in 1991, is een huis dat mensen in hun laatste levensfase een gastvrij verblijf biedt met deskundige en liefdevolle verzorging en begeleiding. Voor meer informatie over het hospitium en/of vrijwilligerswerk, kunt u terecht op de website van het hospitium.

Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws
Afbeelding
Fit en gezellig; 3 wandelgroepen in Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Lions Vleuten koken voor bewoners van ZOMO Vrije tijd
Monique Becking van Platvorm Vrij Parkeren overhandigt 1200e poster aan CDA-fractie
CDA Utrecht steunt Platform Vrij Parkeren Nieuws
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Denk mee over wonen in Utrecht, nu en in de toekomst Nieuws
Afbeelding
Utrecht op zoek naar extra plekken voor asielzoekers door Spreidingswet Nieuws
Afbeelding
Winnaars 1e Doublette toernooi Henk Koet en Frans de Wilde. Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws