Band Polytone
Band Polytone Thijs Jagers

Vier finalisten lopen warm voor finale Grote Prijs van Leidsche Rijn 2020

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op vrijdag 18 december organiseert KLUB19 om 20.00 uur de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. De vier finalisten die gaan strijden om o.a. bandcoaching en de opname bij Studio Moskou zijn Outerbody, Red Head Error, Hot Garbage en Polytone. Het event wordt live gestreamd via het YouTubekanaal van KLUB19 en het publiek kan online zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Het zestal Outerbody wist de jury te overtuigen met hun jazzy feel; ‘Amy Winehousy’ was zelfs het oordeel van de muziekprofessionals in de jury. Outerbody speelde een set van drie nummers inclusief een John Mayer cover ‘Slow Dancing in a Burning Room’ en een zelfgeschreven song ‘Generation Z’. Ook na de wedstrijd willen de muzikanten door met de band. Presentator Siep van Rijswijk praatte ook ook dit jaar weer de show aan elkaar en interviewde de bands direct na de optredens. Red Head Error is een rock-/grungeband met invloeden van Nirvana, Metallica en Pearl Jam. De band bracht drie stevige zelfgeschreven nummers en schrijft Nederlandstalige teksten. Zanger/gitarist Luuk haalt inspiratie uit het leven zelf en bezingt in het nummer ‘Te Laat’ zijn persoonlijke struggle in het leven om op tijd te komen. Maar ook het instrumentale Track Twee met zijn goeie gitaarhook mag er zeker ook zijn. Polytone speelde Scar Tissue en een eigen nummer over te kleine schoenen. De muzikanten wisten Siep te vertellen dat ze allemaal naar verschillende muziekstijlen luisteren (van EDM tot pop en zelfs Chopin), maar er samen toch een mooi geheel van kunnen maken.

De finale wordt online gestreamd via “KLUB Negentien” op YouTube . Er mag geen publiek bij de finale aanwezig zijn. Stemmen gebeurt via een online stemsysteem met een code die tijdens de stream wordt onthuld. Meer informatie is te vinden op http://bit.ly/GPLR2020.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd die is bedoeld om jonge bands en muzikanten van 12-19 jaar een impuls te geven. Eerdere winnaars en deelnemers (Between The Jars, Magik Trick, Electric Memories) wisten met gemak de weg naar de stedelijke podia te vinden, zoals EKKO, De Helling en ACU.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat en wordt ondersteund door Gemeente Utrecht, Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum, Academie Tien, Vocal Arts Academy, DUMS, dB’s, TivoliVredenburg en Kunstbende Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws