Veronica Groen in ’t Wout en Angela Groothedde buigen zich over de interieurschetsen foto Jos Borghols
Veronica Groen in ’t Wout en Angela Groothedde buigen zich over de interieurschetsen foto Jos Borghols

De twee gezichten van Logeerhuis Bredius

Nieuws

WOERDEN > Logeerhuis Bredius, het nieuwe logeerhuis voor Woerden en omstreken, is weer een stap dichterbij. Per 1 december zijn de twee coördinatoren aangesteld die samen het gezicht van Logeerhuis Bredius gaan vormen, Veronica Groen in ’t Wout en Angela Groothedde. Met z’n tweeën gaan ze straks, full time, de vrijwilligers die het logeerhuis bemensen, coachen en ondersteunen in hun dagelijkse werk.

Logeerhuis Bredius wordt vanaf 1 maart 2021 de plek waar mantelzorgers hun zieke partner, vader of moeder voor een fijne week vakantie kunnen brengen. Het wordt een warm huis, met het accent op welzijn naast goede zorg, persoonlijke aandacht, een huiselijke sfeer en gezellige activiteiten voor de logé. De wetenschap dat de zorg voor hun dierbare goed geregeld is, geeft de eigen mantelzorger van een logé rust. Zo kan de mantelzorger zelf ook genieten van een paar dagen voor zichzelf.

Nieuw vrijwilligersteam

De twee nieuwe coördinatoren vinden het een prachtige uitdaging om het nieuwe vrijwilligersteam vorm te geven. Vrijwilligers worden overigens van harte uitgenodigd zich aan te melden.

“Ik kijk er naar uit om samen met Veronica en de vrijwilligers een goed lopend Logeerhuis op te bouwen”, zegt Angela Groothedde (52), geboren en getogen in Woerden. Angela vindt het Logeerhuis een goed, zelfs noodzakelijk initiatief. De functie van coördinator sluit goed aan op haar ervaringen in de ouderenzorg. Ze werkte hiervoor in Woonzorgcentrum Gaza in Harmelen, in een leidinggevende functie.

Haar nieuwe collega Veronica Groen in ’t Wout (55) heeft gewerkt als coördinator bij de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Daarnaast geeft zij trainingen aan vrijwilligers in de terminale zorg. Ze heeft veel ervaring in het werken met- en begeleiden van vrijwilligers. “Vanuit mijn werkervaring en ook privé weet ik hoe fijn het is je taken als mantelzorger (tijdelijk) te kunnen delen of overdragen.” Net als Angela vindt ze het mooi om iets te betekenen voor mensen die niet terminaal zijn, maar wel zorg nodig hebben. “Juist dan is een levendige plek, waar ieders mogelijkheden goed vervuld kunnen worden, belangrijk”. De coördinatoren zijn vanaf 1 december bereikbaar via info@logeerhuisbredius.nl. Elke logeeraanvraag begint met een gesprek met een van beiden.

Wie betaalt voor ‘vakantie’ in het Logeerhuis?

Meestal wordt een verblijf in het Logeerhuis vergoed door de gemeente. Dat gebeurt vanuit de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ook de WLZ, de Wet Langdurige Zorg, kan hierin voorzien. Daarnaast dragen ook maatschappelijke fondsen soms bij aan het verblijf. Het Logeerhuis helpt potentiële logés graag om uit te zoeken hoe het voor hen persoonlijk zit.

En er is nog wel wat geld nodig voor het blijvend goed laten draaien van dit huis, waar straks inwoners van Woerden en omgeving terecht kunnen. Giften en donaties blijven dus heel erg welkom. Op de website van het Logeerhuis, www.logeerhuisbredius.nl, staat een linkje naar de crowdfundingactie. Ook via de site van www.whydonate.nl is Logeerhuis Bredius te vinden.

Bij de foto:

- Veronica Groen in ’t Wout (links op de foto) en Angela Groothedde buigen zich over de interieurschetsen van ‘hun’ Logeerhuis. (foto Jos Borghols)

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws