Afbeelding
Owner

Pleidooi voor meer groen in Terwijde

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > De fractie van Student&Starter pleit voor meer groen in Terwijde,

Tussen de Jazzsingel en de Louis Armstronglaan loopt een pad van de James Johnsonstraat tot aan winkelcentrum Terwijde. Het pad kruist meerdere autostraten, maar het merendeel is autovrij. Dat maakt het uitermate geschikt om een klein ommetje te maken of om kinderen zorgeloos te laten spelen. De fractie van Student & Starter vindt het erg jammer dat dit pad met uitzondering van een paar kleine grasperkjes erg versteend is. 

‘Omdat met meer groen de kwaliteit van de openbare ruimte toeneemt hebben wij ideeen en vragen aan het college’, aldus  Jeffrey Koppelaar en Tessa Sturkenboom van Student & Starter 

1. Deelt het college de mening dat dit pad (aaneengeschakeld Lester Youngpad, Svend Asmussenpad, Chris Barberpad, Ray Conniferpad, Bennie Motenpad, Roy Eldridgepad) zich er als autovrije straat bij uitstek toe leent om vergroend te worden? Zo nee, waarom niet? De fractie van Student & Starter ziet meerdere mogelijkheden om het pad te vergroenen. Daarbij denken wij bijvoorbeeld aan het planten van extra bomen en het uitbreiden van boomspiegels, aan het plaatsen van plantenbakken of aan het vergroenen van gevels. 

2. Welke mogelijkheden ziet het college om dit pad te vergroenen? 

3. Is het college ook bereid om overgaan tot vergroening van dit pad? Zo ja, welke vergroeningsmaatregelen zou het college willen treffen? Zo nee, waarom niet? Naast wat de gemeente kan doen om de buurt te vergroenen, kunnen bewoners natuurlijk óók hun steentje bijdragen aan de vergroening van hun directe leefomgeving. 

4. Is het college bereid om de bewoners van dit pad (bijvoorbeeld via een wijkbericht) te wijzen op de verschillende budgetten en ondersteuning die zij kunnen aanvragen om hun straat te vergroenen? Zo nee, waarom niet? Omdat het pad sowieso al autovrij is, leent het zich er bij uitstek toe om ingericht te worden als - wellicht zelfs permanente - leefstraat. De fractie van Student & Starter is groot voorstander van de leefstraten, omdat deze bijdragen aan het onderling contact in de buurt. 

5. Deelt het college de mening dat dit pad zich er bij uitstek toe leent om ingericht te worden als (permanente) leefstraat? 6. Is het college bereid om de bewoners van dit pad expliciet te wijzen op de mogelijkheden om hun straat om te toveren tot leefstraat, al dan niet permanent? Gesteld door:

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd