Afbeelding

Eénrichtingsverkeer op de Oostdam ingesteld

Nieuws

WOERDEN > Op de Oostdam is sinds maandag éénrichtingsverkeer ingesteld voor verkeer het centrum-uit ingesteld.

Deze keuze is gemaakt na overleg met de betrokken ondernemers, bewoners en andere belanghebbenden. Bereikbaarheid van het centrum en het kunnen voorzien in veiligheid van alle weggebruikers zijn hierin leidend geweest. Naar verwachting wordt het éénrichtingsverkeer ingesteld tot eind juli 2021. De inrichting van het éénrichtingsverkeer heeft alles te maken met de werkzaamheden van de nutsbedrijven die de komende periode gepland staan. De nieuwe elektriciteitskabels en water-en gasleidingen moeten gekoppeld worden en de oude verwijderd. Omdat deze kabels en leidingen veelal onder de voetpaden lopen, betekent dit dat de aannemer meer ruimte nodig heeft op de Oostdam en één rijbaan hiervoor afgesloten dient te worden. De enige uitzondering is het openbaar vervoer. Deze rijdt tot medio februari wél de stad in en uit via de Oostdam. Dit wordt gefaciliteerd door de inzet van verkeersregelaars. Na medio februari volgt het openbaar vervoer een alternatieve dienstregeling.

Belangen en inzichten in kaart gebracht

De gemeente heeft in de afgelopen periode meerdere oplossingssuggesties, om de bereikbaarheid van woningen en bedrijven zo goed mogelijk te houden voor de komende 6,5 maand, voorgelegd aan de betrokken bewoners, ondernemers en instanties. Dit met als doel om alle belangen en inzichten mee te nemen en samen te komen tot een gedragen oplossing die leidt tot een goede verkeersdoorstroming op de Oostdam en ook elders in Woerden. Naast bovengenoemde partijen zijn ook de nood- en hulpdiensten, het Openbaar Vervoer, de Fietsersbond en Platform Binnenstad Woerden betrokken. Veiligheid, proceduretijden en technische aspecten speelden hierbij een grote rol. De uitkomsten hiervan zijn getoetst door een onafhankelijk adviesbureau. De voorkeur voor het instellen van éénrichtingsverkeer het centrum-uit zal niet voor iedereen in het belang zijn. Het is echter de meest logische oplossing om tot een zo goed mogelijke doorstroming van het verkeer te komen en in veiligheid van alle weggebruikers te kunnen blijven voorzien.

Alternatieve routes voor fietsers
Uit veiligheidsoogpunt zijn er voor de omgeving van de Oostdam een aantal alternatieve fietsroutes ingesteld. Fietsers tussen Woerden Noord en het station kunnen via de Oostlaan rijden. Het Brediuspark is ook een mogelijkheid. Centrum Woerden – Station Woerden kan bereikt worden via de Mandelabrug. Fietsers vanuit Kamerik richting het station, kunnen via de Meanderbrug over de Utrechtsestraatweg rijden. Alle routes staan met bebording aangegeven.

Werkzaamheden Woerden-West
Naast de nutswerkzaamheden op de Boerendijk start de aannemer (naar verwachting) in de tweede week van februari met het aanpassen van de kruisingen en de aanleg van vrij liggende fietspaden op de Boerendijk. Tijdens de uitvoer is er beschikbaarheid over één rijbaan om in de verkeersdoorstroming te blijven voorzien, behalve als er gewerkt wordt aan de Kwakelbrug tussen 29 januari en 12 februari. Uitstel van de werkzaamheden op de Boerendijk betekent dat er gedurende een langere periode verkeershinder is in Woerden wat niet aanvaardbaar is. De gemeente heeft wekelijks overleg met de verschillende aannemers om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden.

Vanaf eind juli 2021 is op de Oostdam weer in twee rijrichtingen verkeer mogelijk tot het einde van het project in het voorjaar van 2022.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws