Afbeelding
Provincie Utrecht

Herinrichting beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten voltooid

Nieuws

REGIO > De onderhoudswerkzaamheden aan het Beeldenpark Jits Bakker  externe linkop landgoed Beerschoten zijn voltooid. De provincie, het Utrechts Landschap, gemeente De Bilt en de Stichting Jits Bakker Collectie hebben gezamenlijk voor de herinrichting van het beeldenpark gezorgd. 

Het park is weer klaar voor de toekomst en sluit nu meer aan bij de eisen van deze tijd. Verder is de inrichting verbeterd en is het park meer in harmonie met de omgeving.

Hoofdingang verlegd

Daarnaast is de hoofdingang verlegd naar de ingang van de berceau (de loofgang van haagbeuk) naast het paviljoen aan de Holle Bilt. Enkele beelden zijn verplaatst en sommige paadjes langs de beelden zijn verlegd en verbeterd, zodat er een betere wandelroute is ontstaan. Tot slot zijn er vaste struiken, planten en bomen bijgeplant, is er een bloemenweide ingezaaid en is de informatievoorziening verbeterd.

Jits Bakker

Jits Bakker (1937-2014) werkte ruim 50 jaar als zelfstandig en veelzijdig kunstenaar in binnen- en buitenland. Naast beeldhouwer was hij ook kunstschilder, tekenaar, aquarellist, glaskunstenaar, graficus, frescoschilder en maker van sieraden. De beeldend kunstenaar uit De Bilt omarmde de renaissance-idealen die zijn geïnspireerd op de oudheid, en streefde naar een zo veelzijdig mogelijke ontwikkeling. Hij koos bij voorkeur voor universele thematiek en herkenbare, tijdloze beeldtaal. Er zijn in zijn kunstwerken vaak verwijzingen terug te vinden die herinneren aan de klassieke mythologie, muziek, dans, sport en zijn traumatische ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog. Kenmerkend voor het werk zijn de ruwe en vlot gemodelleerde beelden vol dynamiek, tegenover de esthetische, strakke en gepolijste structuren in marmer en graniet.

In 1999 is het beeldenpark Jits Bakker geopend. Het park bevat 31 beelden in brons, graniet en marmer. Sinds 2009 is provincie Utrecht eigenaar van de beelden. Landgoed Beerschoten wordt beheerd door het Utrecht Landschap. Het beeldenpark is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport
Afbeelding
Basisschool Blink opent schoolbibliotheek Lezersnieuws
Afbeelding
Frida Kahlo expositie en wedstrijd in de Schakel Vrije tijd
Afbeelding
Utrecht investeert in kunstgrasveld op sportpark De Dreef voor gelijke kansen in Overvecht Nieuws