Parkeergarage P2 gaat weer dicht, er zijn genoeg andere parkeerplaatsen.
Parkeergarage P2 gaat weer dicht, er zijn genoeg andere parkeerplaatsen.

Alles rond Bisonspoor is in beweging

Nieuws

MAARSSENBROEK > De gemeente verwacht geen problemen door de sluiting van parkeergarage P2 bij Bisonspoor tegenover het station.

De oude parkeergarage aan de Safariweg werd tijdelijk gehuurd van Wintertrust, maar is even niet nodig, zo denkt de gemeente. ‘Op dit moment is onder de huidige coronamaatregelen voldoende ruimte op de genoemde alternatieve locatie om gratis te parkeren in de P&R tegenover de P2 garage aan de Safariweg. De P2 parkeergarage kan weer in gebruik worden genomen als de P&R locatie onvoldoende parkeergelegenheid zou hebben wanneer het ‘normale leven’ weer is hervat’, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het betonnen hok was ook doelwit van vandalisme en regelmatig werd er afval gedumpt, zoals complete slaapkamersets met matrassen. Daardoor was twee keer per week een schoonmaakploeg actief, ook met het herstel van de verlichting. 

De parkeergarage is vanaf donderdag 21 januari met hekken geheel afgesloten. Voor de corona stond het kleine parkeerterrein bij het station altijd vol en zochten forensen een plek in de omliggende wijken, zeker nu ook het marktplein bij Bisonspoor wordt aangepakt en autoluw wordt. De oplossing is een blauwe zone in Bisonsoor en enkele aanpalende wijken. De gemeente is druk bezig met de voorbereidingen en ontheffingen voor inwoners in de nieuwe blauwe zone. ‘Het plan van aanpak loopt op schema en het voorstel is dat het plan van aanpak in maart in de commissie en raad wordt behandeld. In het plan van aanpak is veel aandacht voor participatie en overleg met de omgeving. De verwachte doorlooptijd tot de definitieve invoering van de blauwe zone is met de voorgestelde participatie ongeveer een jaar’, zo laat de gemeente weten op vragen van VARnws. 

Op en rond Bisonspoor gebeurt ondertussen van alles. Winter Trust is van plan om op de parkeergarage P1 zonnepanelen aan te brengen. Bij het aanbrengen wordt rekening gehouden met eventuele overlast door schittering van de panelen. Daarom worden de panelen volgens een zogenaamd shed dak principe gelegd waarbij ze ‘weg gekeerd’ liggen van de bewoners van het Mar’cs gebouw. Daarnaast zijn de panelen zodanig ontworpen dat ze zoveel mogelijk licht absorberen en juist niet weerkaatsen. De zonnepanelen leveren elektriciteit aan de kantoren en het winkelcentrum en dienen tevens als stroomlevering voor de laadpalen in de parkeergarage. De realisatie van zonnepanelen maakt ook het toevoegen van extra laadpalen in de toekomst mogelijk en ook de mogelijkheid van teruglevering van elektrische auto’s aan het net wordt nader onderzocht. Verder wordt gekeken naar verplaatsing van het tankstation van Tango naar een plek aan de Safariweg bij de bushalte bij Antilopespoor. Op dit moment wordt onderzocht wat dit betekent voor het verkeer en de omgeving.

Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws