Afbeelding

Fietsburgemeester Jelle Bakker wil Utrechters over de brug naar stadstuin Leidsche Rijn krijgen

Nieuws

In nieuwe campagne ‘De Route van’ laten bekende Utrechters hun favoriete plekjes zien


LEIDSCHE RIJN >
Deze zomer worden onder het motto ‘De Route van’ drie nieuwe fiets- en wandelroutes in Leidsche Rijn gelanceerd. Bekende Utrechters zoals de eerste Fietsburgemeester van Utrecht Jelle Bakker en acteur Loek Peters laten aan de hand van selfies en video’s zien welke plekken ze het mooist, opvallends en verrassendst vinden in hun verkenningstocht van Utrecht Leidsche Rijn en haar buitengebied.

Met de nieuwe routes, een poster en een sociale mediacampagne wil Stichting Leidsche Rijn Marketing al het moois van ‘dé stadstuin’ van Utrecht onder de aandacht brengen en daarmee Utrechters en bezoekers vanuit de stad ‘over de brug krijgen’ om dit gebied te ontdekken. Daarnaast stimuleert de campagne ook het gezond recreëren dicht bij huis. 

Jelle Bakker, Fietsburgemeester van Utrecht: “Tijdens mijn fietstocht ‘Nieuwe stad met rijke historie’ heb ik veel plekken gezien waar ik terug wil komen. Als historicus was het voor mij een ware ontdekkingstocht. De route loopt langs fietsknooppunten en mooie plekken. Op de website lees ik verhalen over de locaties. Ik hoop dat veel Utrechters dit ook gaan doen!”

Loek Peters, acteur in o.a. de tv-serie Penoza: “We stonden binnen no-time heerlijk tussen de koeien en dat bij mij om de hoek. Als mensen uit de stad een kwartiertje doorfietsen ontdekken ze veel nieuwe groene plekjes via de fietstocht ‘Groen, groener groenst’. Utrechters ga dat groen zo vlakbij ontdekken!”

Elke maand zal een nieuwe Utrechter zijn/haar route en belevenissen met de stad delen. De routes en bijbehorende informatie zijn online via diverse platformen te vinden zoals routesinutrecht.nl, visitutrechtregion.com en ontdek-leidscherijn.nl. De campagne posters zullen op posterzuilen en in veel horecagelegenheden en culturele instellingen te zien zijn waarbij een QR-code direct naar de routes leidt. In deze campagne wordt samengewerkt met Maximus Brouwerij, Pathé, Natuurmonumenten en DUIC.

Parels

Veronique van Campen van Leidsche Rijn Marketing: “We hebben een aantal Utrechters gevraagd om deze routes te wandelen of te fietsen, omdat we het tijd vonden om al het moois van Leidsche Rijn en haar buitengebied onder de aandacht te brengen. Stadsdeel Leidsche Rijn bestaat nu bijna 25 jaar en is inmiddels een volwaardig deel van Utrecht met 45% van het oppervlak en ruim 80.000 inwoners. Het stadsdeel heeft met hedendaagse en historische ‘parels’ alles te bieden op het gebied van gezond stedelijk leven. De deelnemende Utrechters vonden het echt een eer om onverwachte plekjes en belevenissen tijdens hun fiets- of wandeltocht te delen.”

De Routes:
Fietsroute groen, groener, groenst | RoutesinUtrecht.nl
Fietsroute nieuwe stad met rijke historie | RoutesinUtrecht.nl
Wandelroute groen, groener, groenst | RoutesinUtrecht.nl
Wandelroute groen, groener, groenst, Haarrijnse Plas | RoutesinUtrecht.nl
Home | Ontdek Leidsche Rijn (ontdek-leidscherijn.nl)

Over Stichting Leidsche Rijn Marketing
De stichting Leidsche Rijn Marketing wil het stadsdeel Leidsche Rijn beter op de kaart zetten door meer bekendheid te genereren bij bewoners, professionals en bezoekers van Leidsche Rijn. En hierdoor de zichtbaarheid en vindbaarheid van Leidsche Rijn als onderdeel van de stad Utrecht vergroten. Een mooi voorbeeld is het Leidsche Rijn Vakantie Doe Boek: https://www.ontdek-leidscherijn.nl/product/vakantiedoeboek-2020/ 

Stichting Stadsdeel Leidsche Rijn Marketing wordt voor een gedeelte ondersteund door de gemeente Utrecht en is continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

Afbeelding
Afbeelding
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws