an Bloemkolk, Ank van Engelen en Saida MaroufZittend links Charie van Engelenburg en rechts stagiaire Pippi Brouwer.
an Bloemkolk, Ank van Engelen en Saida MaroufZittend links Charie van Engelenburg en rechts stagiaire Pippi Brouwer.

Weide Wereld zet zaterdag de deuren open

Nieuws

Door Roberto Cancian

VLEUTERWEIDE > Zaterdag 25 september zijn alle deuren geopend van Buurtcentrum De Weide Wereld tijdens de Open dag die van 10.00 – 14.00 uur wordt georganiseerd in Vleuterweide. ‘

Wij willen veel buurtbewoners verwelkomen om hen op die manier alle mogelijkheden en faciliteiten te laten zien en ontdekken die de Weide Wereld voor de buurt ’, geeft sociaal beheerder Ank van Engelen aan die al bijna 25 jaar in het vak zit. Terwijl jong en iets ouder binnenlopen in het buurtcentrum maakt zij in de middag met iedereen een praatje. Haar collega Jan Bloemkolk, werkzaam als sociaal makelaar bij DOCK, speelt op de piano en zorgt daarmee voor de vrolijke noot in één van de gezellige hoekjes die het centrum biedt aan de buurtbewoners. ‘Wij zijn natuurlijk een tijd lang dicht geweest, het contact met de bewoners hielden we door af en toe koffie te serveren. Nu willen we een statement maken door te laten zien wat er is en samen met andere partijen er een feestje van te maken’, vervolgt hij. Ank van Engelen geeft aan dat lang niet iedereen in de buurt weet wat De Weide Wereld allemaal te bieden heeft. ‘Nieuwe bewoners denken dat het een school is maar er is hier zoveel meer te doen. Wanneer mensen hier komen dan zijn ze verbaasd dat het zo laagdrempelig is. Het is een plek waar veel workshops worden aangeboden maar ook om gezellig samen te komen.’ Een stel jongeren komt net uit de theaterzaal en even verderop lopen kinderen richting de sportzaal. ‘Wij willen mensen betrekken bij alle activiteiten, hen het vertrouwen geven dat ze iets kunnen organiseren hier. Het is echter niet voor privéfeestjes zegt Ank van Engelen er achteraan. Tijdens de Open dag zijn er zaterdag diverse presentaties, workshops, optredens en de verschillende kookgroepen maken lekkere hapjes klaar. 

Even later schuift ook Jongerenwerker Charie van Engelenburg aan. Zij is werkzaam bij Stichting Jou en geeft aan dat het goed is dat mensen in elkaar investeren. ,Wij bieden creatieve activiteiten aan en komen zo in contact met veel kinderen maar ook met hun ouders. Er is echt behoefte bij de mensen om elkaar te leren kennen.’ Als kind wilde ze banketbakker worden, uiteindelijk koos ze ervoor om met mensen te werken. ,Het is leuk om samen te werken en daarbij diverse activiteiten te organiseren met onze doelgroep. In de wijk draai ik groepen waar jongeren komen maar ook hebben wij als JoU stedelijk een openlucht bioscoop voor de jeugd georganiseerd. Erg leuk en net als deze open dag ook goed om weer nieuwe mensen te leren kennen’, aldus Charie van Engelenburg.

Het programma van de dag is af te halen in het buurtcentrum en is ook op de website van DOCK Vleuten-De Meern (https://www.dock.nl/utrecht/vleuten-de-meern) te vinden. ‘Iedereen is welkom, de koffie staat klaar’, geeft Ank aan terwijl ze nog een kopje koffie inschenkt. Voor meer info: Ank van Engelen 06-39563945 – Buurtcentrum Weide Wereld - Teunisbloemlaan 50 Vleuterweide.

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws