Marieke Vader-Vink en het Gouden Stokstaartje verwelkomen bezoekers in De Hoeftuin
Marieke Vader-Vink en het Gouden Stokstaartje verwelkomen bezoekers in De Hoeftuin

TragePost Leidsche Rijn start met feestje

Nieuws

Door Astrid van der Plank

LEIDSCHE RIJN > Met taart, vlaggetjes, kaartjes, goodiebags en heel veel gezelligheid vierde TragePost Leidsche Rijn afgelopen zaterdag het succes van het ‘verbindende kaartje’. Marieke Vader-Vink, die TragePost bedacht: “Ik heb enorm genoten van de creatieve ‘vibe’, de ontspannen sfeer en dat we elkaar ‘live’ konden ontmoeten in de Hoeftuin na lange tijd ‘zoomen’. Mensen kunnen zich sinds zaterdag weer opgeven voor het najaarsseizoen: ook een heel feestelijk moment.”

Wat is TragePost?

Marieke: “TragePost is voor iedereen die houdt van leuke kaartjes op de deurmat. Het is een project waarbij je elke week post ontvangt en post verstuurt naar iemand uit de buurt. TragePost werkt ook met ‘chefs’ die deelnemers persoonlijk begeleiden. Via TragePost kun je op een laagdrempelige manier iets positiefs uitwisselen met onbekenden.”

Nieuw contact

Het feestje werd goed bezocht. Marieke: “Er waren ex-deelnemers en nieuwe belangstellenden. HoiUtrecht was er en deelde goodiebags uit. Dit is een organisatie die verhalen deelt en gaat voor een inclusieve samenleving. Ook konden bezoekers zien hoe leuk het is om zelf kaarten, enveloppen en postzegels te maken. Daarnaast was Cécile Reijnders er, die eerder het logo voor TragePost Leidsche Rijn maakte. De ruimte was gevuld met gezellige tafels. Door rond te lopen en bij elkaar aan te schuiven ontstond er nieuw contact.”

Sfeervol

“Want daar draait het bij TragePost om. Nieuw contact leggen via een kaartje. Elkaar daarna live ontmoeten geeft iets extra’s. Doordat TragePost samenwerkt met De Hoeftuin, is die ontmoeting mogelijk.” Marije Karreman van De Hoeftuin: “Ons initiatief is van Protestantse gemeente Leidsche Rijn. Wij hebben al twintig jaar onze thuisbasis in Boerderij De Hoef. We organiseren hier kerkdiensten maar ook activiteiten om verbinding tot stand te brengen tussen buurtgenoten, samen te eten en bezig te zijn met zingeving en levensvragen. En waar kan dat beter dan in de sfeervolle Boerderij De Hoef?”. Het TragePost-feest was er ook in het kader van Burendag. Marieke: “Eigenlijk kunnen we het hier beter TragePost ‘buurtendag’ noemen. Mensen uit allerlei buurten van stadsdeel Leidsche Rijn leerden elkaar kennen.”

Gouden Stokstaartje

Iedereen kon tijdens het feestje een foto maken met het Gouden Stokstaartje. Eerder dit jaar won TragePost deze ‘wisseltrofee’ tijdens de NieuwjaarsTOOST Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Dit is een jaarlijks feest van initiatief en verbinding in ons stadsdeel. Marieke: “Allerlei initiatieven kunnen het Gouden Stokstaartje winnen. Ook bijvoorbeeld als mensen het initiatief nemen om samen zwerfafval op te ruimen of samen te sporten in de buurt.”

Meedoen

Wil je ook meedoen met TragePost Leidsche Rijn? Opgeven voor dit najaar kan via tragepost.nl/leidsche-rijn. Er zijn veertien plaatsen. Meer dan de helft is al vergeven en vol = vol. En wil je op de hoogte blijven van TragePost Leidsche Rijn? Volg dan de Facebook-pagina: facebook.com/TragePostLeidscheRijnUtrecht .

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd