Afbeelding

Nieuwe ‘Staat van Utrecht’ geeft eerste inzicht in effect Corona op regio

Nieuws

REGIO > De nieuwe Staat van Utrecht  externe linkis uit. Het tweejaarlijkse overzicht over de stand van de provincie laat zien waar regionale kansen en uitdagingen liggen en het biedt input voor beleid. In de online omgeving van de Staat zijn cijfers en analyses over bijvoorbeeld inkomen, klimaat, mobiliteit en gezondheid gebundeld. Dit jaar is er ook een speciale analyse bijgevoegd waarin een eerste tussenstand wordt opgemaakt van de impact die de coronapandemie op de regio heeft (‘Special’  externe link).

De Staat van Utrecht is bruikbaar voor iedereen die meer wil weten over de regio. Het is een unieke bundeling van informatie over de provincie Utrecht. De online data laten onder meer uitgebreid zien hoe de 26 gemeentes ervoor staan, welke maatschappelijke vraagstukken in de regio spelen en het biedt input voor nieuwe plannen.

Special Corona

De special laat een tussenstand zien van de impact van de coronapandemie  externe linkop de provincie Utrecht. In de provincie overleden van begin 2020 tot eind augustus 2021 ruim 1.300 mensen. Ook laat de Special zien dat de pandemie economisch invloed heeft op de regio. Inwoners verloren gedwongen hun baan of liepen inkomensverlies op door beperkingen bij ondernemen. Uit de metingen blijkt wel dat ruim tweederde van de volwassenen in de provincie Utrecht veerkrachtig op de pandemie reageert.

De pandemie heeft ook voorzichtige positieve effecten teweeg gebracht. Mensen hebben meer rust in het persoonlijke leven ervaren en meer aandacht voor de directe kring.

Staat van Utrecht

De Staat van Utrecht is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met de gemeente Utrecht. Het geeft informatie over alle 26 Utrechtse gemeenten, op basis van actueel onderzoek. Het bestaat uit ruim 440 indicatoren, verdeeld over twaalf thema’s. Elk jaar kiest de Staat van Utrecht een actueel thema uit om verder te verkennen. Dit jaar is het effect van de coronapandemie op de regio het onderwerp. Wil jij de special over Corona persoonlijk ontvangen? Kijk dan op de website van de Staat van Utrecht  externe linkof mail naar info@staatvanutrecht.nl  externe link.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws