Afbeelding

Aanleg bos en zonneveld Ockhuizen bij Haarzuilens en A2

Nieuws

HAARZUILENS > Op 29 januari is er tussen 12.00 en 15.00 uur een bijeenkomst over het gebied rondom Ockhuizen ten noorden van Haarzuilens.

” We onderzoeken of we een bos en een zonneveld kunnen aanleggen in het gebied rond Ockhuizen. We kijken ook of we wandel- en fietspaden kunnen maken’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Als omwonende kent u het gebied goed. Daarom horen we tijdens de inloopbijeenkomst graag uw zorgen en aandachtpunten. U krijgt meer informatie over de plannen en kunt uw vragen stellen. Het is een informatiemarkt waar we elkaar laagdrempelig over verschillende onderwerpen spreken, zoals natuur, cultuurhistorie en landschap.

De gemeente kijkt of er ongeveer 15 hectare bos kan worden aangelegd Dat compenseert de bomen die gekapt worden door de verbreding van de ringweg Utrecht A27/A12. Dit is een van de weinige geschikte plekken in Utrecht waar we zoveel bomen kunnen planten. Het bos biedt ook meer mogelijkheden voor recreatie. Het plan voor een zonneveld is een lokaal initiatief. “Komt er een zonneveld? Dan willen we dat het gebied er mooi uit blijft zien. Bijvoorbeeld door bomen, heggen en struiken rond het zonneveld te zetten. Ook dit onderzoeken we’, aldus de gemeente. ‘Wij willen graag duurzame energie opwekken, meer openbaar groen (bos) en recreatiemogelijkheden ontwikkelen. Na het onderzoek weten we of dat op deze plek kan. De resultaten verwerken we in een plan van aanpak (integraal programma van eisen) voor het gebied. De gemeenteraad moet dit goedkeuren.

Historisch landschap

Het gebied valt binnen het Rijksbeschermd dorpsgezicht Haarzuilens. Dit betekent dat de landschappelijke structuur en de cultuurhistorische waarden van het gebied moeten blijven. We onderzoeken of en hoe bos en zonnepanelen in het historische landschap passen. Dat doen we samen met de grondeigenaren, de Haarse zon, de provincie, de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed, de vereniging Natuurmonumenten en de omgeving.

Datum: zaterdag 29 januari 2022 Tijd: tussen 12.00 en 15.00 uur, u kunt vrij inlopen Locatie: Emmaus Haarzuilens (Eikstraat 14)

Aanmelden

Meld u zich vooraf aan. U krijgt per e-mail bericht of de bijeenkomst door kan gaan vanwege de dan geldende coronamaatregelen

Waar ligt het?

Noordkant: de A2 met geluidswal 

Oostkant: recreatiegebied Wielrevelt en de Haarrijnse plas

Zuidkant: Parkbos Haarzuilens 

Westkant: open weidegebied 

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend