Afbeelding

Aanleg verlengde Beneluxlaan in Woerden van start!

Nieuws

WOERDEN > Op donderdag 3 februari heeft wethouder Arjan Noorthoek het startsein gegeven voor de bouw van een fietsbrug en een brug voor autoverkeer over de Cattenbroekertunnel. Deze werkzaamheden zijn de eerste belangrijke stap in de aanleg van een nieuwe weg om Snellerpoort heen: de Beneluxlaan. Door deze nieuwe hoofdontsluitingsroute sluit het nieuwe stadsdeel Snellerpoort straks beter aan op de wijk Snel en Polanen. Rond de zomervakantie kunnen auto’s en fietsers hier al gebruik van maken.

Beneluxlaan

De Beneluxlaan buigt in de nieuwe situatie vanaf de Steinhagenseweg ter hoogte van het Minkema College Stein VMBO af naar het noorden en loopt vervolgens over de nieuwe bruggen parallel langs het spoor. Voor het gebouw van Roche loopt de Beneluxlaan tijdelijk weer richting het zuiden en sluit aan op de Steinhagenseweg. Indien de gemeenteraad instemt met het vervangen van de huidige rotonde bij de Steinhagenseweg door een ongelijkvloerse kruising, wordt het laatste stuk van de Beneluxlaan aangelegd en op de kruising aangesloten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Beneluxlaan bestaan uit twee delen: de aanleg van de twee bruggen en de aanleg van de nieuwe weg. Tot half maart is aannemer Van Hees bezig met het schroeven van de palen en het maken van de betonnen funderingsconstructie voor de brug. Aannemer Van Leeuwen start in februari met de aanleg van de weg. Medio juni worden de bruggen gebouwd en wordt de weg tegelijkertijd afgewerkt en ingericht. Het laatste deel van de asfalteringwerkzaamheden volgt daarna.

Snelfietsroute

Tegelijk met de aanleg van de Beneluxlaan wordt parallel langs de zuidkant van het spoor een deel van de nieuwe snelfietsroute Woerden - Utrecht aangelegd tussen het gebouw van Roche en het Minkema College Stein VMBO. In de toekomst zal dit stuk fietspad deel uitmaken van de verbinding tussen station Woerden en Veldwijk. De provincie Utrecht betaalt mee aan de aanleg van de snelfietsroute.

Meer informatie

De verlegging van de Steinhagenseweg (Verlengde Beneluxlaan) vormt samen met de ongelijkvloerse kruising ter hoogte van het Jan Ruijspad en het snelfietspadtracé Station Woerden – Veldwijk één groot project onder de naam ‘Beneluxlaan Woerden’. Meer informatie over de ontwikkelingen rond deze projecten is te vinden op het platform www.beneluxlaanwoerden.nl

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd