Afbeelding
Frouke Ringenoldus

Donatie aan de Stichting Vakantie Ontspanning Vleuten Haarzuilens (VOVH)

Nieuws

VLEUTEN > Wie in Vleuten–Haarzuillens kent de Vakantie Ontspanning Vleuten Haarzuilens (VOVH) niet? Twee jaar op een rij gooide corona roet in het eten maar dit jaar werd er weer een gezellige week voor de kinderen georganiseerd. 

En niet zomaar een week, dit jaar wordt ook het 60-jarig bestaan van de stichting gevierd! Wat veel mensen niet weten is dat de organisatie al 60 jaar lang volledig belangeloos door vrijwilligers wordt gedaan. Jaarlijks zorgt een team van 34 vaste staff vrijwilligers voor een mooie afsluiting van de zomervakantie voor de basisschoolleerlingen in Vleuten-Haarzuilens. Iedere dag is er wel wat te beleven op het gebied van sport&spel. Tijdens de organisatie is er niet bekend wat voor weer het gaat worden dus er is ook altijd een plan b voor bij ander weer. De stichting VOVH staat bekend bij de kinderen, maar ook bij ouders en grootouders die vroeger zelf als kind meededen en nu hun (klein) kinderen komen brengen. Een echt bekend “dorps” gebeuren! Het leuke is dat er jaarlijks zo’n 50 jongeren in de leeftijd van 14-21 jaar zich opgeven om als vrijwilliger mee te helpen. Het gaat hierbij om jongeren die zelf als basisschoolleerling naar de vakantieweek geweest zijn en hier met zoveel plezier op terugkijken dat ze nu zelf hun steentje willen bijdragen. Dit jaar doen er 240 kinderen mee, tegenwoordig niet meer alleen uit VleutenHaarzuilens maar ook uit de omliggende nieuwbouwwijken. ‘We zouden graag meer kinderen de kans geven om mee te doen. Helaas hebben er zich dit jaar te weinig vrijwilligers aangemeld en moeten we ons beperken. Het liefst willen we 300-325 kinderen een mooie laatste vakantieweek geven’ aldus de voorzitter van VOVH Marjoleine Gondelach. 

Vanwege het 60-jarig jubileum heeft de stichting een verlanglijstje, zo wil ze graag nieuwe knutselmaterialen voor de kinderen en is het hard nodig om de website te moderniseren en interactiever te maken voor ouders, leiding en anderen belanghebbenden. Om dit te realiseren heeft VOVH vorig jaar bij de eveneens jubilerende R.K. Broederschap van Vleuten aangeklopt voor een donatie. Zoals gezegd ging het vorig jaar allemaal niet door, maar dit jaar hebben de kinderen weer een schitterende week gehad. Op woensdag 17 augustus ontving het bestuur van VOVH uit handen van de procurator van de Broederschap Henny Smorenburg, een cheque van € 1.000 om de wensen te kunnen uitvoeren. ‘De Broederschap juicht dit soort initiatieven toe en als het binnen onze doelstellingen past dragen we graag ons steentje bij’, aldus Henny Smorenburg. “Een aantal broeders heeft als kind zelf ook deelgenomen aan de vakantie ontspanningsweek Hoe mooi is het om ze nu financieel te kunnen ondersteunen.”

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws