Afbeelding

Dit zijn de woontrends van het moment

Ondernemend

REGIO > Er is niets zo persoonlijk als de manier waarop jij je woning inricht. Het moet uitnodigend en sfeervol aanvoelen, maar ook inspirerend zijn. Wil jij je huidige interieur een upgrade geven en een aantal woontrends in je huis verwerken? Hier vind je de belangrijkste trends op een rijtje.

Duurzame meubelstukken

Voor steeds meer huiseigenaren is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Niet alleen investeren mensen vaker in zaken als dakisolatie en spouwmuurisolatie, maar ook in duurzame meubelstukken. Wat dat precies inhoudt? Enerzijds is er het meubilair dat van verantwoorde materialen wordt gemaakt, zoals onbewerkt hout en hergebruikt steen. Daarnaast zijn er de tweedehandse meubelstukken. De eclectische stijl van vintage meubilair past helemaal bij de trends van nu.

Botanisch interieur

De urban jungle is inmiddels niet meer weg te denken uit moderne interieurs. Deze trend staat helemaal in het teken van bloemen en planten. In ieder hoekje, op iedere plank en in elke kast staat wel een plantje. Wil je helemaal uitpakken met een botanisch interieur? Dan is het ook mogelijk om een accentmuur te maken met behang. Ga voor een stijlvolle plantenprint en maak deze muur de ster van jouw woonkamer. Houd je juist van simpel en ingetogen? Hang dan een paar posters met een botanische print op.

Fluweel overal

De fluwelen bank is al een aantal jaren een eyecatcher in vele interieurs. Inmiddels mag je nog meer uitpakken met dit materiaal. Fluweel is een luxe stof met een prachtige glans, die zorgt voor een chique en speelse uitstraling. Plaats een fluwelen poef in je woonkamer, voorzie je bank van fluwelen kussens en maak je slaapkamer weelderig dankzij een fluwelen sprei. Je bent helemaal trendy bezig wanneer je voor fluweel in opvallende kleuren gaat, zoals blauw of roze.

Goud en roségoud

Soms zijn het de kleine details die jouw interieur naar een hoger niveau tillen. Goud is hier het perfecte materiaal voor. Je hebt er maar heel weinig van nodig, maar het heeft wel een grote invloed op de uitstraling van je woning. Versier je woonkamer met een paar gouden accessoires, of ga voor een salontafel met goudkleurige pootjes. Het is ook mogelijk om je deurbeslag te vervangen. Wat voelt er nou luxer aan dan gouden deurklinken? Vind je de gele kleur van goud niet zo mooi, dan is roségoud altijd nog een goede optie.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws