Afbeelding

Veenlanden College met gepersonaliseerd Onderwijs (GO) voor leerlingen met eigen ambities!

Ondernemend

MIJDRECHT > Als je iets makkelijk vindt en je kunt gewoon verder totdat het wél voor jou uitdagend wordt, dan kun je er heel goed in worden.

Als je iets leuk vindt, dan sta je gewoon te trappelen om er verder mee te gaan, toch? Of je kunt net even wat meer tijd besteden aan iets wat je veel moeite kost, net zolang totdat je het wel snapt. Zou dat ook niet fijn zijn? Denk je nu eens in wat dat betekent: op een school zitten, waar oog is voor wat jou uniek maakt, wat jij goed kunt, waar ruimte is om iets anders te doen dan je klasgenoten, omdat jij dat nodig hebt. Daar krijg je energie van en daarom ben je bij GO niet meer te stoppen.

Gepersonaliseerd Onderwijs op locatie Vinkeveen

Bij GO-VLC kies je veel zelf: je doelen, hoe je leert, waar je leert en met wie je samenwerkt. Je hoeft het niet alleen te doen: je persoonlijke coach helpt je met al die keuzes. Samen bepaal je of je vakken op mavo-, havo- of atheneumniveau doet. Bij jullie wekelijkse gesprek bespreken jullie de afgelopen week en je planning voor de volgende week. Jij bent natuurlijk zelf de voorzitter van deze mini-vergadering. Je zult zien dat je coach steeds minder hoeft bij te sturen, omdat je het al heel snel gewoon zelf kunt. Van eigen verantwoordelijkheid word je sterk en krijg je veel zelfvertrouwen. Daar ga je voor, toch?

Vrijheid, hoe zit dat?

Je krijgt veel vrijheid om je dag en je werk zelf in te delen. Daardoor heb je ook de kans om vaardigheden op te doen, waar je de rest van je leven iets aan hebt, zoals overleggen, samenwerken en plannen. Je leert ook om voor de stilte te kiezen als een opdracht waaraan je moet werken, dat nodig maakt. Dat kan best lastig zijn, vooral als het nu net zo gezellig is met de andere leerlingen in de werkruimte. Je leert al snel bij GO-VLC dat je alleen vrijheid kunt krijgen, als je ook sterk genoeg bent om verantwoordelijkheid te nemen. De bel speelt geen grote rol op locatie Vinkeveen: er gaat er alleen één aan het begin van de dag en aan het begin en het einde van de pauzes. Ook dat hoort een beetje bij vrijheid.

De schooldag

Iedere dag start je samen met je 'basegroup'. Daar wordt onder meer het wereldnieuws van die dag besproken en plan je waaraan jij die dag gaat werken in de workshop. Altijd handig om het vak te kiezen van de docent die bij de workshop staat die dag; voor als je extra hulp nodig hebt. Bij de workshop zit je in de werkruimte of de workshoplokalen. Jij mag kiezen! Je werkt met je eigen laptop in een digitale omgeving. Daar vind je al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Dus geen gesjouw met boeken! Dan zijn er op een dag lezingen waarin uitleg wordt gegeven. De lessen Nederlands, Engels, Duits, Frans en wiskunde volg je met leerlingen die hetzelfde niveau hebben als jij. De lessen waar een vaklokaal voor nodig is, zoals lichamelijke opvoeding, muziek, techniek en beeldende vorming, volg je met je klas.

Kijk voor meer informatie op de site van het Veenlanden College

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws