Afbeelding

Autoverzekering jongeren

Ondernemend

Tegenwoordig verplaatst men zich voornamelijk door middel van een auto. Jongeren zijn hierop geen uitzondering. Auto’s zijn erg duur, dus moet je er eigenlijk wel een autoverzekering voor hebben. Voor jongeren is dit echter een probleem, aangezien de autoverzekeringen bijna met de dag in prijs stijgen. De prijzen en premies worden zo hoog dat veel jongeren een autoverzekering al niet meer kunnen betalen. 

Men kan zich dan afvragen, waarom jongeren niet gewoon een andere autoverzekering zoeken? Dit is simpelweg omdat dat niet mogelijk is. Veel autoverzekeringen weigeren jongeren, omdat deze een hoger schaderisico hebben dan ouderen. Om die reden krijgen de meeste jongeren twee keuzes. Allereerst kunnen ze kiezen om een veel te hoge premie te betalen, of ze kunnen ervoor kiezen om helemaal geen autoverzekering te hebben. Beide opties zijn voor jongeren niet optimaal, dus kiezen veel jongeren ervoor om geen auto te nemen. 

Waarom moeten jongeren dan meer betalen? Zoals eerder genoemd, hebben jongeren een hoger schaderisico. Dit is om twee redenen. Allereerst hebben jongeren een stuk minder rijervaring, waardoor de kans groter is dat ze in een ongeluk terecht komen. Ook bevinden sommige jongeren zich veel meer op de weg dan ouderen, waardoor de kans op ongelukken automatisch groter wordt.

Waar kunnen jongeren dan rekening mee houden? Allereerst de aanschaf van de auto. Het is zeer verstandig om een goedkope auto te kopen, zodat je een minder dure verzekering nodig hebt. Het beste is om een lichte auto met een laag vermogen aan te schaffen, want die geven je de laagste premies. Het is niet verstandig om via je ouders de hoge premie te omzeilen, want daar krijg je in de toekomst problemen mee. Ook is er het voordeel dat voor elk jaar dat je schadevrij rijdt, je premie omlaag gaat. Door dus lang schadevrij te rijden, zal je uiteindelijk minder premie te betalen. 

Een oplossing om de goedkoopste autoverzekering te vinden voor jouw situatie, is je autoverzekering te vergelijken op een onafhankelijke prijsvergelijker website. Op zo’n website kun je heel gemakkelijk je premie berekenen en de beste deal vinden. 

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws